Χάκαραν το Tesla και μπήκαν στο δίκτυο!

Χάκαραν το Tesla και μπήκαν στο δίκτυο!

Η ομάδα των White hat hackers, μερικά από τα μέλη της οποίας είναι φοιτητές του Technische Universität Berlin στη Γερμανία, χάκαραν ένα Tesla Model 3 που τους ανήκει.

Tesla

Στη Γερμανία, ομάδα χάκερ ξεκλείδωσε μια πληρωμένη επιλογή για το Tesla Model 3

Μπόρεσαν επίσης να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του αυτοκινήτου ύστερα την εξαγωγή του κλειδιού κρυπτογράφησης.

Οι White hat hackers συνιστούν στην Tesla να θωρακίσει το λογισμικό της για να αποφύγει τέτοιου είδους hacking

Tesla

Η έκδοση που είχαν στην κατοχή τους δεν είχε ακόμη τα πλέον στάνταρ θερμαινόμενα πίσω καθίσματα. Μη θέλοντας να πληρώσουν τα 300 δολάρια (€272) για να ενεργοποιήσουν αυτή την «επιλογή» που ήταν προεγκατεστημένη στο αυτοκίνητό τους, αποφάσισαν να την χακάρουν. 

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε απαιτούσε πρόσβαση στο όχημα. Από μόνη της, η μέθοδός τους θα επέτρεπε σε έναν κάτοχο της Tesla να ενεργοποιήσει επιλογές που ήταν ήδη ενσωματωμένες αλλά απενεργοποιημένες, χωρίς όμως να περάσει από το στάδιο «πληρωμή». Η πειρατεία αυτή τους επέτρεψε επίσης την πρόσβαση στον έλεγχο της ταυτότητας του οχήματος και των δεδομένων του.

Tesla

Οι Γερμανοί ερευνητές έπαιξαν με την ηλεκτρική τάση του επεξεργαστή AMD του infotainment διαφοροποιώντας την με «βλάβη τάσης». Αυτές οι αυξομειώσεις προκαλούν ένα είδος «λόξιγκα» στο σύστημα το οποίο παραλείπει γραμμές κώδικα και καταλήγει να δέχεται κώδικα που χειραγωγείται από χάκερ. 

Το χακάρισμα των Γερμανών περιορίστηκε στα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, αλλά η τεχνική τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλους τύπους πειρατείας και κυβερνοεπίθεσης. 

Tesla

Έτσι, τους επέτρεψε να εξαγάγουν το κλειδί κρυπτογράφησης για τον έλεγχο ταυτότητας του αυτοκινήτου στο δίκτυο της Tesla. Μόλις έγινε αυτή η παραβίαση, απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που είχε αποθηκεύσει το αυτοκίνητο, όπως επαφές, ημερολόγιο, κωδικούς πρόσβασης wi-fi, κωδικούς email και μέρη που επισκέπτονταν οι χρήστες του! 

Ως εκ τούτου, οι White hat hackers συνιστούν στην Tesla να θωρακίσει ανάλογα το λογισμικό της για να αποφύγει τέτοιου είδους hacking.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube