H VW μετατρέπει δύο συμβατικά εργοστάσια σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

H VW μετατρέπει δύο συμβατικά εργοστάσια σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Γιατί επέλεξε τα εργοστάσια στο Emdem και στο Ανόβερο.

Η Volkswagen εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει την παραγωγή συμβατικών αυτοκινήτων σε δύο εργοστάσιά της στο Emden και το Ανόβερο και να παράγει σε αυτά μόνον ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Όπως γράφει η εφημερίδα Handelsblatt, η πρόθεση αυτή θα διευκρινιστεί στις 16 Νοεμβρίου όταν και θα ανακοινωθεί το δεκαετές πλάνο του VW Group.

Στόχος της εταιρείας είναι να κατασκευάσει πάνω από 10.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, καθώς τοποθετεί την έναρξη της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022. Στο Emben η VW κατασκευάζει προς το παρόν το Passat, όμως η ζήτηση, ειδικά σε ό,τι αφορά στην έκδοση sedan είναι σαφώς πεσμένη με τους αγοραστές να στρέφονται προς την κατηγορία των SUV. Το γεγονός αυτό ωθεί την VW να αναθεωρήσει γενικώς τα σχέδιά της για το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Από την άλλη, στο Ανόβερο αυτή τη στιγμή συναρμολογούνται φορτηγά στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ηλεκτρική έκδοση του Crafter, μαζί με το pickup Amarok και το SUV Tiguan.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε πως η VW έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγής του ηλεκτρικού I.D. στο Zwickau της Γερμανίας, τον Νοέμβριο του 2019.

Τέλος, το ρεπορτάζ της Handelsblatt σημειώνει ότι  η VW εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής  ενός νέου εργοστασίου για την Skoda, εκτός της Τσεχίας, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως προς το παρόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube