H Volvo θέλει και ένα sportscar στην γκάμα της!

H Volvo θέλει και ένα sportscar στην γκάμα της!

Η Volvo θέλει διακαώς ένα σπορ αυτοκίνητο στη γκάμα της. Γιατί καλά και εμπορικά τα SUV μοντέλα, αλλά μια καθαρόαιμη σπορ πρόταση πάντα θα γιγαντώνει το status οποιουδήποτε κατασκευαστή.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Volvo ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει καθαρόαιμες σπορ προτάσεις στη γκάμα της. Οι Σουηδοί, όπως όλα μαρτυρούν μέσα στην επόμενη 5ετία, θα παρουσιάσουν μια σπορ πρόταση που πολλοί υποστηρίζουν ότι θα βασίζεται αισθητικά στο P1800!

Η Volvo ως γνωστών, έχει ρίξει όλο της το βάρος στην παραγωγή ηλεκτρικών SUV. Για την ακρίβεια, κάθε νέα πρόταση της φίρμας είναι... «χωμάτινου» τύπου είτε compact διαστάσεων όπως το EX30, είτε μεγάλων, όπως το EX90.

Οι Σουηδοί θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο ώσπου να αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα ελευθέρου χρόνου μοντέλα τους με νέα και κατόπιν, όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jim Rowan, θα στραφούν στην παραγωγή νέων ηλεκτρικών sedan και wagon μοντέλων.

Volvo

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της Volvo, Bjorn Annwall, έριξε τη βόμβα! Δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ένα σπορ αυτοκίνητο «ίσως» και να βρίσκεται στα σκαριά:

«Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να έχει στο πορτφόλιο της ένα μοντέλο που να δίνει αυτή τη ξεχωριστή γεύση στη γκάμα της. Πιστεύω ότι και η Volvo πρέπει να έχει τέτοια προϊόντα στον κατάλογό της. Έστω και περιορισμένα». 

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε σχετικά σχετικά με το αν πρόκειται να υπάρξει κάποια τέτοια σπορ πρόταση με το σήμα της Volvo, ο Annwall χαμογέλασε διακριτικά λέγοντας... «αναμείνατε».

Στο ίδιο όμως μήκος κύματος όμως ήταν και οι δηλώσεις του υπεύθυνου σχεδιασμού της Volvo, Orjan Sterner, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι ότι πιο ευχάριστο να εργάζεσαι πάνω σε ένα coupe ή supercar», φρόντισε όμως να ρίξει λίγο τους τόνους, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η κερδοφορία οποιουδήποτε μοντέλου ήταν, είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη Volvo.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube