H Volvo επενδύει στην ταχεία φόρτιση επόμενης γενιάς

H Volvo επενδύει στην ταχεία φόρτιση επόμενης γενιάς

Η Volvo Cars έχει συνάψει συνεργασία με την Breathe Battery Technologies, κατορθώνοντας να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που αποκτά πρόσβαση στο κατοχυρωμένο λογισμικό φόρτισης της Breathe.

Volvo EX30

Ενσωματώνοντας το λογισμικό της Breathe στην πλατφόρμα διαχείρισης μπαταρίας που εξελίχθηκε εσωτερικά από τη Volvo Cars, για τη βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της ακόμη πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης και φόρτισης.

Η Volvo θα εφαρμόσει τη νέα τεχνολογία στα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, εκτιμώντας ότι θα μειώσει έως και 30% τους χρόνους φόρτισης (από 10% έως 80%), διατηρώντας την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία. Στην ουσία οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης θα διατηρούνται σε όλο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας, χωρίς να επηρεάζουν την υγεία της.

H Volvo, σε συνεργασία με την Breathe Battery Technologies είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της ακόμη πιο σύντομους χρόνους φόρτισης

Volvo & Breathe

Η συνεργασία με την Breathe είναι αποτέλεσμα μίας συμφωνίας για την προμήθεια του κορυφαίου της προϊόντος, Breathe Charge, και αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση του επενδυτικού βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund. Αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία της φίρμας να είναι πρωτοπόρα στην εξέλιξη premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ας μην λησμονούμε άλλωστε πως η Volvo, έχει θέσει ως στόχο να διαθέτει μία αμιγώς εξηλεκτρισμένη γκάμα μέχρι το 2030.

«Η επένδυση και η εμπορική συνεργασία με την Breathe, μία νεοφυή επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, που μοιράζεται το πάθος μας για την ηλεκτρική κινητικότητα και την κορυφαία εμπειρία του πελάτη μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα που απασχολεί τους πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και καθιστά τις επιδόσεις μας στη φόρτιση ακόμη πιο ανταγωνιστικές», τόνισε η Ann-Sofie Ekberg, διευθύνουσα σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund. «Οι πιο σύντομοι χρόνοι φόρτισης, εντός της ακτίνας όπου οι πελάτες συνήθως επιλέγουν την ταχυφόρτιση, συνιστούν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηλεκτρική κινητικότητα κάνοντάς τη διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους».

Αντίθετα με την παραδοσιακή φόρτιση σε στάδια, η οποία βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση που ελέγχει δυναμικά την μπαταρία σε πραγματικό χρόνο, αποφέροντας σημαντικά μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Volvo & Breathe

Με τη χρήση αλγορίθμων, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης σε συνάρτηση με την υγεία της μπαταρίας, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της επιμετάλλωσης λιθίου που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτή την επένδυση και τη συμφωνία προμήθειας με τη Volvo Cars, μέσω της οποίας θα υποστηρίξουμε το συναρπαστικό ταξίδι της προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Δρ Ian Campbell (Ίαν Κάμπελ), διευθύνων σύμβουλος της Breathe Battery Technologies. 

«Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας στην κλίμακα που απαιτείται για την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων Volvo επόμενης γενιάς, ανοίγει δρόμους σε καινοτόμα σχέδια αυτοκινήτων και σε βελτιώσεις στην απόδοσή τους. Μοιραζόμαστε το απόλυτο πάθος για την ηλεκτρική κινητικότητα, και η πρακτική, ταχεία φόρτιση είναι μία από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για το μέλλον προς το οποίο κατατείνουν οι προσπάθειές μας».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube