Κορυφαία συστήματα ασφαλείας στα μοντέλα της Volvo

Κορυφαία συστήματα ασφαλείας στα μοντέλα της Volvo

Οι έννοιες Volvo και ασφάλεια είναι άμεσα συνυφασμένες εδώ και πολλά χρόνια. Παραμένοντας όμως πιστή στις δεσμεύσεις και πάντα πρωτοπόρα, η Volvo εξοπλίζει τα μοντέλα της με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Volvo Connected Safety

H Volvo εξελίσσοντας συνεχώς της δραστηριότητές της στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, προσφέρει την πρώτη στον κλάδο τεχνολογία Connected Safety, που προειδοποιεί τους οδηγούς για ατυχήματα που έχουν συμβεί.

Ας μιλήσουμε όμως χρησιμοποιώντας απλά και κατανοητά παραδείγματα. Οδηγείτε σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές και πρακτικά δύσκολο να δείτε πέρα από τη μικρή ευθεία μπροστά σας. Ξαφνικά, το Volvo σας σας προειδοποιεί: λίγο πιο κάτω έχει συμβεί ατύχημα. Καθώς επιβραδύνετε και παίρνετε την επόμενη στροφή, βλέπετε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα σας. Χάρη στην προειδοποίηση, ήσασταν προετοιμασμένοι και μπορέσατε να αντιδράσετε έγκαιρα και με ασφάλεια για εσάς, τους επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

H τεχνολογία Connected Safety της Volvo, ενημερώνει τον οδηγό για ατυχήματα που έχουν συμβεί εμπρός του
Volvo

Με το νέο Accident Ahead Alert (προειδοποίηση για ατυχήματα στην πορεία), η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία εισάγει ακόμη μία πρωτοποριακή λειτουργία στην τεχνολογία Connected Safety για τα αυτοκίνητά της. Για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα μπορούν να προειδοποιούν τους οδηγούς για ατυχήματα που συμβαίνουν στην πορεία τους, χρησιμοποιώντας απευθείας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από ένα σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας. Το νέο Accident Ahead Alert θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα Volvo στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την Δανία.

Με στόχο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από ένα ατύχημα στην πορεία τους, η λειτουργία σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για ένα τροχαίο ατύχημα σε απόσταση έως και λίγων εκατοντάδων μέτρων μπροστά του. Τα δεδομένα για την τοποθεσία παρέχονται από τις εθνικές αρχές που έχουν την ευθύνη της κυκλοφορίας και από συμβατά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από άλλα αυτοκίνητα Volvo.

«Χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή μας τεχνολογία Connected Safety, το Accident Ahead Alert μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς Volvo να αποφεύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ παράλληλα συμβάλλει στο να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι για όλους», λέει η Åsa Haglund, επικεφαλής του κέντρου ασφαλείας της Volvo Cars. «Χάρη στη συνεργασία μας με τη Διεύθυνση Εθνικών Οδών της Δανίας και με άλλους εταίρους από το οικοσύστημα Data for Road Safety (δεδομένα για την οδική ασφάλεια), είμαστε σε θέση να εισάγουμε αυτή τη νέα λειτουργία και να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι στις καινοτομίες ασφαλείας».

Volvo ΕΧ30

Η τεχνολογία Connected Safety της Volvo Cars, που αποτελεί πρωτιά για τον κλάδο, παρουσιάστηκε το 2016. Χρησιμοποιεί το cloud της Volvo Cars, με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέπει σε αυτοκίνητα της εταιρείας να επικοινωνούν μεταξύ τους και προειδοποιεί τους οδηγούς για ολισθηρούς δρόμους και άλλους κινδύνους σε κοντινή απόσταση. Με τον ίδιο τρόπο, οι οδηγοί μπορούν τώρα να προειδοποιούνται για ατυχήματα που έχουν συμβεί στην πορεία τους, όλες τις ώρες της ημέρας.

Με το βλέμμα στο μέλλον, προγραμματίζει να ενσωματώσει περισσότερα δεδομένα για την κυκλοφορία που κοινοποιούνται από άλλους εταίρους της στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα Data for Road Safety (δεδομένα για την οδική ασφάλεια), συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κέντρων διαχείρισης της κυκλοφορίας σε άλλες χώρες, καθώς και αυτοκινήτων από άλλους κατασκευαστές.

Παράλληλα, προκειμένου να κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους, καλεί περισσότερες αρμόδιες κυκλοφοριακές αρχές να μοιραστούν ανώνυμα δεδομένα τροχαίων ατυχημάτων και να ενθαρρύνουν άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πάρουν μέρος στην προσπάθειά, προσφέροντας παρόμοιες τεχνολογίες. Είναι αυτονόητο ότι η Volvo Cars δεσμεύεται να συνεχίσει να κοινοποιεί δεδομένα Connected Safety σε τρίτους, για να τα ενσωματώσουν σε τεχνολογίες ασφαλείας.

«Είναι χαρά μας που η Volvo Cars είναι ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί τη νέα μας τροφοδοσία δεδομένων από κυκλοφοριακά συμβάντα σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε η Stine Bendsen, επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας της διεύθυνσης εθνικών οδών της Δανίας. «Η έγκαιρη προειδοποίηση για ένα ατύχημα που έχει συμβεί στην πορεία του αυτοκινήτου δίνει στον οδηγό περισσότερο χρόνο να επιβραδύνει και να αυξήσει την απόστασή του από το προπορευόμενο όχημα. Αυτό συμβάλλει στο να μειωθεί το ρίσκο επόμενων συγκρούσεων και προστατεύει τους ανθρώπους που εργάζονται για να καθαρίσουν τον δρόμο».

Volvo ΕΧ30

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo είναι εύκολο να συνεισφέρουν στην οδική ασφάλεια επιλέγοντας να κοινοποιούν δεδομένα. Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα, μέσω της επιλογής «Connected Safety» από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο θα μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό για ένα ατύχημα που έχει συμβεί μπροστά του, χρησιμοποιώντας τα φώτα αλάρμ στο ταμπλό και, εάν υπάρχει, το head-up display. Οι οδηγοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες θα κοινοποιούνται σε άλλα αυτοκίνητα και ότι τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητό τους.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube