H Volvo βάλλει κατά της Toyota

H Volvo βάλλει κατά της Toyota

Η Volvo θεωρεί ότι οι εταιρείες που πιστεύουν ακόμα στη χρήση θερμικών κινητήρων όπως η Toyota δεν θα έχουν μέλλον σε μερικά χρόνια από σήμερα...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, δήλωσε στο πρόσφατο ΔΣ της εταιρείας ότι όσες εταιρείες κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό τους θα χάσουν στο τέλος το παιχνίδι. Μάλιστα, προειδοποίησε συγκεκριμένα την Toyota, ότι θα πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα τον τρόπο σκέψης της!

Ο Rowan, παίνεψε τα του οίκου του, τονίζοντας ότι η Volvo ήταν αρκετά τολμηρή ώστε να επενδύσει εδώ και καιρό στην ηλεκτροκίνηση πριν από το σύνολο των κατασκευαστών, κάτι που την καθιστά πρωτοπόρο με αποτέλεσμα να γεύεται ήδη τους οικονομικούς καρπούς αυτής της μεταστροφής. 

Πρόσθεσε δε, ότι πλέον η Volvo είναι σε θέση να φέρει "ίσα βάρκα ίσα νερά" τις τιμές των ηλεκτρικών της μοντέλων σε σχέση με τα θερμικά, κάτι που θα επιτευχθεί στο απόλυτο, το 2025. H μόνh τροχοπέδη σε αυτόν τον ισοσκελισμό των τιμών, ήταν μέχρι πρότινος το υψηλό κόστος σε πρώτες ύλες. Αυτό, σύμφωνα με τον Jim Rowan, έχει λειανθεί χάρη στις στρατηγικές συνεργασίες της Volvo με εταιρείες εξόρυξης λιθίου, απαραίτητης πρώτης ύλης για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. 

volvo ex90

Επιπλέον, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, σύντομα οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μειώσουν περαιτέρω τις τιμές αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία κίνησης των ηλεκτρικών μοντέλων και ελαχιστοποιώντας τους χρόνους επανφόρτισής τους. 

Πρότεινε λοιπόν στην Toyota η οποία υπεραμύνεται των υβριδικών μοντέλων, να σκεφτεί πολύ καλά τη στρατηγική της γιατί οι εξελίξεις μπορούν πολύ εύκολα να την ξεπεράσουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube