H Toyota έφερε το Nürburgring στο «σπίτι» της

H Toyota έφερε το Nürburgring στο «σπίτι» της

Η Toyota εγκαινίασε ένα πεδίο δοκιμών έξω από την Toyota City που περιλαμβάνει ένα κομμάτι «μίνι-Nürburgring», όπου θα επιδιώξει να κάνει τα μοντέλα της πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση.

Η πίστα δοκιμών των ¥300 δισ. (€2,41 δισ.) καλύπτει έκταση τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων με δασωμένους λόφους, μιμούμενη το περίφημο γερμανικό σιρκουί, όπου ο πρόεδρος της εταιρείας Akio Toyoda έτριψε παντελόνια για να μάθει τι σημαίνει ανταγωνιστικός οδηγός και η Toyota συνεχίζει μέχρι σήμερα να δοκιμάζει τα αυτοκίνητά της.

«Με βάση τη μακρά εμπειρία του Nürburgring Nordschleife, το οποίο είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις εξαντλητικές οδηγικές συνθήκες», αναφέρει η εταιρεία σε δήλωσή της, «η Toyota σχεδίασε ένα απαιτητικό πεδίο δοκιμών όπου εκμεταλλεύεται την τοπική τοπογραφία και που διαθέτει υψομετρική διαφορά περίπου 75 m μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων σημείων, καθώς και μεγάλη ποικιλία από καμπές και στροφές».

Τεχνικό Κέντρο Shimoyama

Το μήκους 5,3 km σιρκουί άνοιξε την περασμένη εβδομάδα ως το πρώτο τμήμα ενός τεχνικού κέντρου το οποίο θα περιλαμβάνει στην τελική μορφή του μια πίστα δοκιμών υψηλής ταχύτητας και εξειδικευμένες διαδρομές που αναπαράγουν δρόμους από όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει επίσης και νέα κέντρα εξέλιξης οχημάτων. Εδώ να σημειώσουμε ότι την πρόθεσή της αυτή τη γνωρίζουμε ήδη πάνω από ένα χρόνο.

Το Τεχνικό Κέντρο Shimoyama της Toyota θα απασχολεί 3.300 άτομα όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023. Η ιαπωνικός γίγαντας δήλωσε ότι χρειάζεται ένα μεγαλύτερο πεδίο δοκιμών πιο κοντά στην έδρα του και στο κέντρο R&D της εταιρείας στην Toyota City, που βρίσκεται κοντά στην Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία. Και η νέα εγκατάσταση είναι μόλις 30 λεπτά απόσταση.

Τεχνικό Κέντρο Shimoyama

Σε άλλη δήλωσή της σχετικά με το νέο κέντρο, η Toyota ανέφερε ότι η εμπειρία της από το Nürburgring και από το αποκαλούμενο «Five Continent Drive Project» -ένα πολυετές παγκόσμιο test drive- απετέλεσαν την έμπνευση για τη νέα εγκατάσταση.

Τεχνικό Κέντρο Shimoyama

«Με στόχο να φτιάχνουμε ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα, συνεχίσαμε να κάνουμε διάφορες προσπάθειες για να “νιώσουμε το δρόμο” και να “συνομιλούμε με τα αυτοκίνητα” μέσω test drive σε όλο τον κόσμο», αναφέρει η Toyota στη δήλωση. «Με την αναπαραγωγή των πολλών και διαφορετικών συνθηκών οδήγησης στο νέο πεδίο δοκιμών, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε με ακρίβεια όλα τα μοντέλα μας και να εξελίξουμε τύπους αυτοκινήτων που συνθέτουν την αληθινή χαρά της οδήγησης».

Τεχνικό Κέντρο Shimoyama

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube