Η Toyota φτιάχνει Nürburgring στην Ιαπωνία

Η Toyota φτιάχνει Nürburgring στην Ιαπωνία

Ως μέρος μιας γιγαντιαίας εγκατάστασης δοκιμών εξέλιξης, η Toyota φτιάχνει στην Ιαπωνία ένα αντίγραφο του Nordschleife.

Είναι σε εξέλιξη μια πολύ σοβαρή επένδυση της Toyota στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο ενός νέου κέντρου δοκιμών που ετοιμάζεται, θα κατασκευαστεί μια πίστα-αντίγραφο του παλιού θρυλικού Nürburgring.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Nikkei Asian Review, η εταιρεία δημιουργεί ένα επικών διαστάσεων στο Aichi, στο Honshu Island. Θα περιλαμβάνει 11 διαφορετικές πίστες, μία εκ των οποίων υιοθετεί τη χάραξη του Nordschleife. Δεν θα είναι ακριβές αντίγραφο ωστόσο, καθώς αντί των 20,7 km του αυθεντικού, το γιαπωνέζικο Nürburgring θα είναι 5,3 km. Αλλά θα αντιγράφει τις περισσότερες στροφές, με την ίδια κλίση και τις υψομετρικές διαφορές. Η πίστα θα χρησιμοποιείται ειδικά για δοκιμές που αφορούν στο μπροστινό σύστημα και στα φρένα. Αυτοκίνητα που θα δοκιμάζονται εκεί θα προορίζονται για πολλές κρίσιμες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ινδίας και της Ν. Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όταν ο Rohrl ταπείνωσε τον Schumacher στο Nurburgring

Η συνολική επένδυση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα ξεπερνά τα 2,8 δισ. δολάρια. Και κρίνεται απαραίτητη καθώς αυτή τη στιγμή τα κέντρα δοκιμών της Toyota έχουν σχεδόν φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους καθώς η εταιρεία «ψάχνεται» με οχήματα και τεχνολογία εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Οι περισσότερες από τις 11 πίστες θα χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η νέα εγκατάσταση θα λειτουργήσει το 2023 και θα απασχολεί 3.300 εργαζόμενους σε πρώτη φάση. Και 550 ακόμη προβλέπεται να προσληφθούν στην πορεία.

Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube