H Τesla κλείνει το νέο εργοστάσιο της στο Βερολίνο για δύο εβδομάδες

H Τesla κλείνει το νέο εργοστάσιο της στο Βερολίνο για δύο εβδομάδες

Η Tesla κλείνει το εργοστάσιο της στο Βερολίνο για περίπου δύο εβδομάδες τον Ιούλιο, με σκοπό να το αναβαθμίσει έτσι ώστε να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του.

Tesla

Λίγους μήνες μετά από τα εγκαίνια του, η Tesla θα διακόψει τη λειτουργία του Gigafactory στο Βερολίνο τον Ιούλιο για περίπου δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο λόγος πίσω από τη διακοπή λειτουργίας του, είναι η αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής έτσι ώστε να βελτιστοποιηθούν οι διαδικασίες και να μειωθεί ο χρόνος κατασκευής των αυτοκινήτων. Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση του ρυθμού παραγωγής του εργοστασίου.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο θα διακόψει την λειτουργία του για δέκα εργάσιμες ημέρες μεταξύ 11 και 22 Ιουλίου.

Τον Ιούνιο, το εργοστάσιο στο Βερολίνο κατάφερε να κατασκευάσει 1.000 Model Y την εβδομάδα, κάτι που μεταφράζεται περίπου σε 50.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Ωστόσο, το νούμερο αυτό απέχει κατά πολύ από τον στόχο των 500.000 αυτοκινήτων το χρόνο που έχει θέσει η Tesla συνολικά για το νέο εργοστάσιο της.

Παράλληλα, για να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής, ο Αμερικανός κατασκευαστής αναμένεται να προσθέσει μια ακόμη βάρδια στο εργοστάσιο, ενώ για να ενθαρρύνει τους εργαζομένους να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, έχει ρίξει στο τραπέζι και αυξήσεις στους μισθούς.

Tesla

Την ίδια στιγμή, η Tesla αναβαθμίζει και το εργοστάσιο της στην Κίνα. Έτσι, η μονάδα παραγωγής του Model Y, θα κάνει παύση τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου. Στη συνέχεια, η παραγωγή του Model 3 θα σταματήσει για 20 ημέρες.

Μετά από τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στα εργοστάσια της, ο ρυθμός παραγωγής της Tesla αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Θυμίζουμε ότι, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Tesla παρέδωσε παγκοσμίως 250.000 αυτοκίνητα και ανακοίνωσε ότι ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο μήνας που παρήγαγε τα περισσότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube