Ο Elon Musk χορεύει στα εγκαίνια του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο [video]

Ο Elon Musk χορεύει στα εγκαίνια του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο [video]

Παρουσία του καγκελαρίου της Γερμανίας Olaf Scholz, ο Elon Musk εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο. 

Το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο είναι και επίσημα γεγονός. Ο ίδιος ο Elon Musk ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για να παραστεί μαζί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz, στην επίσημη τελετή εγκαινίων του και να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του.

Και το έκανε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, χορεύοντας, με το προσωπικό του εργοστασίου να τον χειροκροτεί. 

Elon2

Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια από τότε που ο Musk είπε ότι θέλει να κατασκευάσει έναν κόμβο παραγωγής της Tesla στην Ευρώπη, μέχρι την πλήρη υλοποίησή του. 

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για το εργοστάσιο», δήλωσε ο Elon Musk, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Στη συνέχεια, παρουσία των 30 πρώτων πελατών του εργοστασίου και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής επιδόθηκε σε χορευτικές φιγούρες για να πανηγυρίσει τις παραδόσεις των πρώτων made in Germany, Tesla Model Y. 

Elon3

Ο Olaf Scholz χαρακτήρισε το Gigafactory της Tesla ως το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, μια δήλωση που σίγουρα δεν θα άρεσε και τόσο στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Την ίδια στιγμή, στην είσοδο του εργοστασίου, ακτιβιστές αμφισβητούσαν τον «πράσινο» χαρακτήρα του εργοστασίου, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη κατανάλωση νερού των εγκαταστάσεων. 

Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο απασχολεί 3.500 εργαζόμενους με την προοπτική να ανέλθουν σύντομα σε 12.000 όταν η μονάδα περάσει σε πλήρη παραγωγή, κατά την οποία αναμένεται να συναρμολογεί 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube