H Porsche εγκαινιάζει νέο εργοστάσιο για 8κύλινδρους κινητήρες

H Porsche εγκαινιάζει νέο εργοστάσιο για 8κύλινδρους κινητήρες

Αντίθετα με τις άλλες μάρκες του VW Group, η Porsche συνεχίζει να επενδύει στους 8κύλινδρους.

Η Porsche εγκαινίασε ένα νέο εργοστάσιο για την κατασκευή 8κύλινδρων μοτέρ, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση στο Zuffenhausen.

Το νέο εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει 200 κινητήρες την ημέρα. Εκεί θα φτιάχνονται τόσο οι εκδόσεις βενζίνης όσο και οι ντίζελ του 4λιτρου V8 που θα κινεί τη νέα Porsche Panamera.

Στην πορεία το εργοστάσιο θα κατασκευάζει τους V8 και για λογαριασμό άλλων εταιρείων του VW Group, ακριβώς  όπως το εργοστάσιο της Bentley στο Crewe κατασκευάζει τους V12 του ομίλου. Οι άλλες μάρκες που θα επωφεληθούν από την λειτουργία του εργοστασίου είναι η Audi, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αυτή είναι μάλλον η τελευταία γενιά V8 που εξελίσσει, και η Lamborghini. Η ιταλική μάρκα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί V8 στο SUVπου κατά τα φαινόμενα εν τέλει θα παρουσιάσει.



Το ενδιαφέρον είναι ότι εκτός από τους V8, υπάρχουν φήμες ότι το εργοστάσιο εξελίσσει και έναν 8κύλινδρο boxer που ανήκει στην ίδια οικογένεια του 4κύλινδρου που κινεί τις Boxster και Cayman 718. Λέγεται ότι προορίζεται για ένα «μεσαίο» σούπερκαρ, μεταξύ της 911 και της 918 που η εταιρεία θέλει να έχει στην γκάμα της προς το τέλος της δεκαετίας, στο οποίο για την ώρα αποδίδεται η κωδική ονομασία 960.

Πηγή motorauthority.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube