Αντίπαλο για τις 488 και Huracán ετοιμάζει η Porsche

Αντίπαλο για τις 488 και Huracán ετοιμάζει η Porsche

Η Porsche κατοχύρωσε το όνομα 960 το οποίο λέγεται ότι προορίζεται για το κεντρομήχανο supercar που ετοιμάζει.

Η Porsche λέγεται ότι ετοιμάζει κεντρομήχανο σούπερκαρ για να χτυπήσει τις Lamborghini Huracán και Ferrari 488. Η εταιρεία διαψεύδει τις φήμες, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι απλώς μας ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το βρετανικό CAR αναφέρουν ότι η εταιρεία αγόρασε την κωδική ονομασία 960 τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά εκπρόσωπος της μάρκας δήλωσε ότι «όντως, αν δείτε προσεκτικά, υπάρχουν κάποια κενά στην γκάμα μας. Και πρέπει πάντα να έχεις απαντήσεις στον ανταγωνισμό».

Το νέο μοντέλο θα έρθει να καλύψει το κενό στην γκάμα της Porsche ανάμεσα στην 911 και στην 918 Spyder. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία εξελίσσει μια νέα ελαφριά πλατφόρμα, με πρόβλεψη τόσο για πισωκίνητες όσο και για τετρακίνητες εκδόσεις, κατασκευασμένη από αλουμίνιο, τιτάνιο και κράματα χάλυβα υψηλής αντοχής.

Ο κινητήρας που θα τοποθετείται στο κέντρο του αυτοκινήτου, σύμφωνα με πηγές, είναι ένας 8κύλινδρος boxer 3.9 με τέσσερα τούρμπο, απόδοσης περίπου 650 ίππων. Ο πήχης για την επιτάχυνση 0-100 km/h έχει οριστεί στα 2,5” για την τετρακίνητη έκδοση. Το αυτοκίνητο θα ανταγωνίζεται τις Ferrari 488, McLaren 650S και Lamborghini Huracán και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο να κάνει ντεμπούτο στην αγορά το 2019.

[Πηγή Car Magazine μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube