H Porsche 992 GT3 σε φάση δοκιμών στο Nürburgring [video]

H Porsche 992 GT3 σε φάση δοκιμών στο Nürburgring [video]

Το μοντέλο παραμένει πιστό στη συνταγή του ατμοσφαιρικού boxer κινητήρα.

Η επερχόμενη έκδοση GT3 της Porsche 992 εθεάθη στην πίστα του Nürburgring κατά τη διάρκεια δοκιμών, σε μορφή καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου, με την επίσημη πρεμιέρα της να φημολογείται πως θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 992 GT3 θα διατηρήσει την παραδοσιακή συνταγή του ατμοσφαιρικού εξακύλινδρου boxer κινητήρα 4,0 λίτρων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον ήχο των πρωτοτύπων. Δεδομένου του ότι η Porsche 992 Carrera S γυρίζει το Nürburgring σε 7:25, (δηλαδή 5" ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς), αναμένουμε τη νέα GT3 να σημειώσει σημαντικά καλύτερο χρόνο από τα 7:12.7 της απερχόμενης 991.2 GT3.

Porsche

Εμφανισιακά, το καμουφλάζ του πρωτοτύπου δεν μας δίνει πολλά στοιχεία όμως είναι σίγουρο πως η έκδοση παραγωγής θα συνοδεύεται από ένα αεροδυναμικό πακέτο ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη έκδοση (σπλίτερ, φτερά, καπό, ζάντες, προφυλακτήρες, εξάτμιση, κάλυμμα κινητήρα και αεροτομή).

Όπως δήλωσε τον Μάρτιο ο CEO της  Porsche, Oliver Blume, η εμπορική επιτυχία της γενιάς 991.2 θα οδηγήσει στην παρουσίαση ακόμα περισσότερων εκδόσεων της 992, οι οποίες πέρα από τις Carrera S, 4S, GTS, Turbo, Turbo S, GT3, GT3 RS και GT2 RS συνδυασμένες με coupe, targa ή cabriolet αμάξωμα θα περιλαμβάνουν και μια τρίτη οικογένεια με έμφαση στο "lifestyle".

Παραθέτουμε το video του Carspotter Jeroen που περιλαμβάνει αρκετά πλάνα του πρωτοτύπου της 992 GT3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube