Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche 911 [videos]

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche 911 [videos]

H νέα 911 με τον κωδικό 992 μοιάζει ίδια, αλλά είναι παντού βελτιωμένη, λίγο μεγαλύτερη και σχεδιασμένη για μελλοντικό εξηλεκτρισμό.

Αυτή είναι τελικά η νέα Porsche 911. Μετά από ένα μπαράζ εικόνων teaser και κατασκοπευτικών φωτογραφιών, η 992 έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Los Angeles Motor Show.

Και η Porsche δεν αφήνει τον αρχικό ενθουσιασμό να ξεθυμάνει, αφού οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο έχουν ήδη ανοίξει, με τις τιμές για την Carrera S να ξεκινούν από τα €120.125 (στη Γερμανία) και από τα €127.979 για την τετρακίνητη Carrera 4S. Η βασική Carrera αναμένεται να ξεκινά από τα περίπου €105.000. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη άνοιξη.

Η συνταγή για τη νέα 911, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Porsche, ήταν απλή: «πρέπει να είναι καλύτερη από την παλιά». Το αποτέλεσμα είναι να έχει μεγαλώσει λίγο σε εξωτερικές διαστάσεις. Και βέβαια, κατά την απαίτηση των καιρών, η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί ώστε να δεχτεί ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης στο κοντινό μέλλον.

Όπως κάθε γενιά της κουπέ 911, έτσι και η 992 διατηρεί την κλασική εξωτερική εμφάνιση, αν και υπάρχουν κάποια στοιχεία που κάνουν το νέο μοντέλο να ξεχωρίζει αμέσως. Το πρώτο είναι οι κρυφές χειρολαβές στις πόρτες, που αναδύονται ηλεκτρικά για να ανοίξεις. Το δεύτερο είναι η φωτεινή λωρίδα LED που συνδέει τα πίσω φανάρια, ενώ το εκτεινόμενο πίσω σπόιλερ είναι τώρα φαρδύτερο και οι σχάρες εξαερισμού του κινητήρα λίγο διαφορετικές. Τέλος, το εμπρός καπό έχει δύο έντονα νεύρα για να θυμίζει την πρώτη 911, ενώ τα φώτα LED matrix δίνουν ένα νέο «ύφος».

Το εξωτερικό αμάξωμα, που είναι τώρα ολόκληρο από αλουμίνιο, δείχνει πιο μυώδες καθώς όλα τα μοντέλα έχουν πλέον τα φαρδιά πίσω φτερά “S”. Πιο φαρδιά κατά 45 mm είναι τώρα και τα εμπρός φτερά, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για ένα αντίστοιχα φαρδύτερο μετατρόχιο. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω.

Porsche 911 992 rear

Το μόνο μοντέλο για το οποίο έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία είναι η μεσαία Carrera S. Έχει τον ίδιο 3λιτρο boxer τούρμπο, αλλά βελτιώσεις στον ψεκασμό, την υπερτροφοδότηση και την εξάτμιση έχουν αυξήσει την ιπποδύναμη κατά 30 PS, στους 450 PS, και τη ροπή κατά 50 Nm, στα 550 Nm (56,1 kgm).

Αρχικά, η Carrera S θα διατίθεται μόνο με ένα νέο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο –πιθανότατα 7άρι– θα ακολουθήσει μέσα στο 2019.

Η Porsche ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7” για την πισωκίνητη Carrera S και 3,6” για την τετρακίνητη Carrera 4S. Αν τα αυτοκίνητα εφοδιαστούν με το έξτρα πακέτο Sports Chrono, που περιλαμβάνει τις ενεργές αναρτήσεις PASM (Porsche Active Suspension Management), το σύστημα PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control) και τη μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 20 mm, οι παραπάνω χρόνοι μειώνονται κατά 0,2”, στα 3,5” και τα 3,4” αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα δίνεται ως 308 km/h για την S και 306 για τη 4S. 

H βασική Carrera, που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο, θα έχει τον ίδιο κινητήρα, αλλά με την απόδοση μειωμένη στους 425 PS. Η καθυστέρηση του λανσαρίσματός της αποδίδεται στις νέες δοκιμές κατανάλωσης και ρύπων WLTP.

Porsche 911 992 interior

Ενώ η εξωτερική εμφάνιση της 911 δεν έχει αλλάξει σημαντικά, το εσωτερικό έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα εμπρός. Ο πίνακας οργάνων εξακολουθεί να έχει το στροφόμετρο στο κέντρο, αλλά δεξιά κι αριστερά του υπάρχουν τώρα ψηφιακές ενδείξεις που μιμούνται την κλασική διάταξη 5 οργάνων των προηγούμενων μοντέλων. Η κεντρική κονσόλα έχει τώρα μπουτόν απλής αφής, όπως στην Cayenne, ενώ κουμπιά παράκαμψης (short cut) για λειτουργίες όπως το σύστημα ελέγχου ελκτικής πρόσφυσης και οι ρυθμίσεις του PDCC, βρίσκονται κάτω από τη νέα, μεγάλη οθόνη πολυμέσων των 10,9”, που είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό. Η συνδεσιμότητα είναι αναβαθμισμένη, με το στάνταρ σύστημα PCM να περιλαμβάνει το Porsche Connect Plus με on-line πληροφόρηση.

Στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας έχει προστεθεί το νέο, καινοτόμο οδηγικό πρόγραμμα Wet Mode ως στάνταρ σε κάθε νέα 911. Η λειτουργία ανιχνεύει νερά στο δρόμο, προετοιμάζει ανάλογα το ESP και το ABS και ειδοποιεί τον οδηγό. Ένα άλλο στάνταρ σύστημα χρησιμοποιεί κάμερα για να ανιχνεύσει πιθανή σύγκρουση με κινούμενο αντικείμενο και να φρενάρει αυτόματα αν χρειαστεί. Τέλος, το σύστημα Night Vision Assist με θερμική κάμερα για τη νυχτερινή οδήγηση, προσφέρεται ως έξτρα για πρώτη φορά στην 911.

[Πηγή: Porsche, Motor1 US]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube