H Πολωνία σέρνει την ΕΕ στο δικαστήριο για το τέλος των ορυκτών καυσίμων

H Πολωνία σέρνει την ΕΕ στο δικαστήριο για το τέλος των ορυκτών καυσίμων

Η απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων που καίνε ορυκτά καύσιμα το 2035 στην ΕΕ θα μπορούσε να βιώσει μια δραματική αλλαγή χάρη στην Πολωνία. Με τη χώρα αυτή να παραπέμπει την υπόθεση στα δικαστήρια.

H Πολωνία σέρνει την ΕΕ στο δικαστήριο

Η Βαρσοβία ανακοίνωσε επίσημα, μέσω της υπουργού Κλίματος, Anna Moskwa, ότι «σε λίγες μέρες» θα κατατεθεί από την Πολωνία αίτημα κατά του τερματισμού της ορυκτής θερμικής ενέργειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ. 

Η Ιταλία, η Γερμανία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν δείξει απροθυμία να επιβάλλουν ως μοναδικό νέο αυτοκίνητο στους πολίτες τους το EV έως το 2035, καθώς η Ένωση επιθυμεί να το επιβάλλει πανευρωπαϊκά.

Να θυμίσουμε ότι οι βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, παρά τις προσπάθειες βιομηχανικών ομίλων και συντηρητικών πολιτικών να αποδυναμώσουν την πρόταση.

Προς το παρόν, αυτές οι χώρες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις και διακηρύξεις πριν από την τελική ψηφοφορία, πετυχαίνοντας ωστόσο, υπό την πίεση της Γερμανίας, να εγκρίνουν τα συνθετικά καύσιμα.

H Πολωνία σέρνει την ΕΕ στο δικαστήριο

Η Πολωνία λοιπόν, προχωρά περαιτέρω καταγγέλλοντας τους κανονισμούς σχετικά με τη λήξη πώλησης νέων αυτοκινήτων που καίνε ορυκτά καύσιμα το 2035. Η ίδια χώρα είχε καταψηφίσει αυτούς τους κανονισμούς, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν ανέλυε τις εμπορικές και κοινωνικές συνέπειες της μετάβασης στα 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους Ευρωπαίους πολίτες. 

H Πολωνία σέρνει την ΕΕ στο δικαστήριο

Αυτή η μεγάλη χώρα, που να θυμίσουμε ότι βρίσκεται σε ισχυρή διαμάχη με την ΕΕ σχετικά με το όραμα της Ένωσης για το κράτος δικαίου, ελπίζει να παρακινήσει και άλλες χώρες-μέλη να συμμετάσχουν μαζί της σε αυτή τη δικαστική σταυροφορία. Με τελικό στόχο να κάμψει την Ευρώπη και να την αναγκάσει να αναθεωρήσει τις προθεσμίες και τους περιορισμούς της.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube