H Mercedes-Benz ενδέχεται να δώσει μοτέρ στη Volvo

H Mercedes-Benz ενδέχεται να δώσει μοτέρ στη Volvo

Πιθανή ανταλλαγή κινητήρων έναντι ποσοστού συμμετοχής μεταξύ Daimler και Volvo επικαλείται σε δημοσίευμά του γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό.

Η προσέγγιση μεταξύ της Geely, ιδιοκτήτριας της Volvo, και της Daimler, θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Η Mercedes-Benz δεν είναι αρνητική στην προμήθεια κινητήρων στη Volvo ακόμη και έναντι της μικρής συμμετοχής της στο κεφάλαιο της σουηδικής εταιρείας, υποστηρίζει χθεσινή έκδοση του γερμανικού Manager Magazin.

Τελικά στην οικονομία της παγκοσμιοποίησης, μπορεί κάποιος να είναι άμεσος ανταγωνιστής και ταυτόχρονα να έχει ιδιαίτερους δεσμούς. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ της Mercedes-Benz και της Volvo, οι οποίοι είναι σαφώς ανταγωνιστές στην premium αγορά. Πρόσφατα, η Geely, o κινεζικός γίγαντας που έχει στην ιδιοκτησία της τη Volvo, αγόρασε το 9,67% της Daimler, καθιστάμενη έτσι η πλειοψηφική μέτοχος. 

Και σύμφωνα με το γερμανικό Manager Magazin, η Daimler έτεινε χέρι και αυτή. Ο γερμανικός όμιλος θα μπορούσε να «αγοράσει μερικές εκατοστιαίες μονάδες» στη Volvo Cars. Μια φήμη που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί από καμία από τις δύο πλευρές, με την Daimler και την Geely/Volvo να μιλούν για «καθαρή εικασία».

Το περιοδικό δεν υπεισέρχεται στην ουσία της πληροφορίας ούτε επικαλείται πηγές, αλλά εν είδει ανάλυσης πηγαίνει την υπόθεση μακρύτερα εξηγώντας ότι η αγορά μετοχών θα μπορούσε να είναι αντισταθμιστικό ωφέλημα στην προμήθεια κινητήρων και άλλων εξαρτημάτων. Μην ξεχνάμε ότι η σουηδική εταιρεία σήμερα δεν διαθέτει παρά 4κύλινδρους κινητήρες μέχρι δύο λίτρα, τη στιγμή που ο κατάλογος της Mercedes-Benz περιλαμβάνει μοτέρ πολύ μεγαλύτερων κυβισμών και περισσοτέρων κυλίνδρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube