H Daimler μπορεί να αγοράσει μερίδιο της Volvo

H Daimler μπορεί να αγοράσει μερίδιο της Volvo

Ολίγον από Volvo ενδέχεται να αγοράσει η Daimler αναφέρει σε δημοσίευσή του η γερμανική έκδοση του Manager Magazin.

Η Daimler είναι έτοιμη να προμηθεύσει τη Volvo με κινητήρες και θα μπορούσε ακόμη να αγοράσει ένα μικρό μερίδιο στη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, αναφέρει η γερμανική έκδοση του Manager Magazin, ενισχύοντας τη δυνατότητα μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ της Mercedes-Benz και της κινεζικής ιδιοκτήτριας της Volvo, Geely. Αγορά, που αν γίνει ενδεχομένως να υποκρύπτει ένα παρασκήνιο όχι και ιδιαίτερα πλεονεκτικό για τη σουηδική εταιρεία.

Η Daimler θα μπορούσε να αγοράσει «μερικές εκατοστιαίες μονάδες» στη Volvo Cars, ανέφερε συγκεκριμένα η έκθεση του περιοδικού την Πέμπτη που μας πέρασε, χωρίς να κάνει αναφορά σε πηγές. Η Volvo αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε: «Πρόκειται για καθαρή εικασία την οποία δεν θα σχολιάσουμε».

Να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Geely, Li Shufu, αγόρασε πρόσφατα μερίδιο στην Daimler αξίας €7,5 δισ., ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής του στο γερμανικό όμιλο σχεδόν στο 9,7%. Το ποσοστό αυτό τον καθιστά το μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου. Ο Shufu επιδιώκει να δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ως τρόπο αντιμετώπισης της απειλής από νέους ανταγωνιστές όπως οι Tesla, Google και Uber. Ενώ επιπλέον, δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια και τη θέση του για τη νέα στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Daimler.

Από τη μεριά της, η γερμανική εταιρεία μέσω του CEO της, Dieter Zetsche, καλωσόρισε τον Li Shufu ως νέο επενδυτή και μέτοχο. Δήλωσε δε ότι η βιομηχανική συμμαχία με την Geely θα εξαρτηθεί από το αν συμφωνεί ο σημερινός Κινέζος εταίρος της Daimler, η BAIC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube