H Mahindra εξαγοράζει τον οίκο Pininfarina;

H Mahindra εξαγοράζει τον οίκο Pininfarina;

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Mahindra βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά του προβληματικού σχεδιαστικού οίκου Pininfarina.

Η ινδική Mahindra & Mahindra βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το σχεδιαστικό οίκο Pininfarina εδώ και αρκετές εβδομάδες με αντικείμενο την εξαγορά του.

Πάντως, πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση ανέφεραν στο Bloomberg ότι η συμφωνία μπορεί να μην ευοδωθεί. Εκπρόσωπος του Pinifarina είπε ότι η εταιρεία του διατηρεί καλές σχέσεις με τη Mahindra, αλλά αρνήθηκε να πει οτιδήποτε σχετικά με μια πιθανή εξαγορά, ενώ εκπρόσωπος της Mahindra δήλωσε ότι δεν σχολιάζει θεωρίες των μέσων ενημέρωσης.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ο οίκος Pininfarina δημοσίευσε σημαντικές ζημίες τα δέκα από τα τελευταία έντεκα χρόνια, αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι μετοχές του πρόσφατα σημείωσαν άνοδο 10%, ανεβάζοντας την αξία της εταιρείας στα €136 εκατ.
 
Όσο για τη Mahindra, αυτή βρίσκεται σε φάση μεγάλης ανάπτυξης. Το 2011 απέκτησε εκ νέου τη SsangYong Motor, ενώ το 2014 συμφώνησε στην εξαγορά της Peugeot Motorcycles. Την ίδια χρονιά φούντωσαν και οι φήμες σχετικά με την πιθανότητα να εξαγοράσει την National Electric Vehicle Sweden (NEVS), την εταιρεία που κατέχει τη SAAB. Στην περίπτωση δε που καταλήξει θετικά η συμφωνία με τον οίκο Pininfarina, σε λίγα χρόνια θα δούμε τη SsangYong με τα SUV της σχεδιασμένα από το φημισμένο ιταλικό οίκο.

[Πηγή bloomberg.com]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube