Lamborghini SC18: Μία και μοναδική και με την υπογραφή του αγωνιστικού τμήματος

Lamborghini SC18: Μία και μοναδική και με την υπογραφή του αγωνιστικού τμήματος

«Χτίστηκε» μετά από ειδική παραγγελία πελάτη, που όπως είναι φυσικό παραμένει ανώνυμος. 

Πρόκειται για την πρώτη Lamborghini που επιμελήθηκε το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας και απευθύνεται σε πελάτη. Δεύτερο «κομμάτι» δεν πρόκειται να υπάρξει όσο και αν πληρώσετε, λέει η εταιρεία και το αρμόδιο τμήμα της, το Squadra Corse.

Και αυτό διότι μπορεί να βασίστηκε στην Aventador, αλλά έχει κατασκευαστεί σε απόλυτη συνεργασία με τον πελάτη - ο οποίος βέβαια παραμένει ανώνυμος - και με βάση τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του. Στόχος να βάζει φωτιά στην πίστα, αλλά να μπορεί να κυκλοφορεί και στους δημόσιους δρόμους. Οι αεροδυναμικές παρεμβάσεις που επιλέχθηκαν από τους μηχανικούς του Squadra Corse, παραπέμπουν στην αγωνιστική Huracan GT3 EVO αλλά και στην Super Troveo Evo. 

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με την Aventador SVJ, ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που αποδίδει ισχύ 770 ίππων και ροπή 73,39 kgm. Το κιβώτιο είναι επτατάχυτο αυτόματο με την εταιρεία να κρατά επτασφράγιστο μυστικό της επιδόσεις του αυτοκινήτου. 

Με δεδομένο ότι έχει γίνει ευρεία χρήση ανθρακονημάτων που σημαίνει ότι το συνολικό βάρος έχει μειωθεί αισθητά, αλλά και τις λοιπές παρεμβάσεις του αγωνιστικού τμήματος, είναι βέβαιο ότι οι επιδόσεις θα είναι σαφώς καλύτερες από αυτές της SVJ. Σημαντική σχεδιαστική αλλά και λειτουργική λεπτομέρεια το γεγονός ότι η τεράστια πίσω αεροτομή είναι ρυθμιζόμενη με το χέρι σε τρεις διαφορετικές θέσεις, έτσι ώστε ανάλογα με πίστα να έχει την βέλτιστη απόδοση. 

Αν ενδιαφέρεστε για το πόσο κόστισε η συγκεκριμένη Lamborghini, η τιμή είναι μη ανακοινώσιμη. Άλλωστε επί της ουσίας δεν έχει και νόημα, αφού όπως προείπαμε θα είναι μια και μοναδική. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube