H Lamborghini κατοχύρωσε το όνομα Revuelto

H Lamborghini κατοχύρωσε το όνομα Revuelto

Κατοχυρώθηκε το όνομα Revuelto από τη Lamborghini και σύμφωνα με φήμες, έτσι θα ονομάζεται το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Lamborghini κατέθεσε πρόσφατα αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος «Revuelto» στην Ιταλία και στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αίτηση της Lamborghini για το όνομα αφορά τις κατηγορίες 9,12, 25 και 28. 

Η κατηγορία 9 αφορά οτιδήποτε χαρακτηριστικό και λειτουργία χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα, η κατηγορία 25 με τη σειρά της αφορά τον ρουχισμό, ενώ η κατηγορία 28 έχει να κάνει με παιχνίδια, μινιατούρες και ηλεκτρονικά παιχνίδια με αυτοκίνητα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον βρίσκεται στην κατηγορία 12 που καλύπτει όχι απλά αυτοκίνητα αλλά και ηλεκτρικά οχήματα.

Lamborghini Revuelto

Τι σημαίνει όμως η ισπανική λέξη Revuelto; Στην καθομιλουμένη γλώσσα της ιβηρικής χερσονήσου χρησιμοποιείται για τα scrambled eggs (!) αλλά η ρίζα της προέρχεται από μια λέξη που στα ελληνικά μεταφράζεται ως εξέγερση ή επανάσταση.

Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το όνομα Revuelto θα χρησιμοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα από την Lamborghini στο πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, που όπως και να το κάνουμε θα είναι μια "επανάσταση" για την ιταλική φίρμα που έχει συνδέσει το όνομά της με V12 κινητήρες.

Σε δηλώσεις του, o CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα είναι ένα κλασικό σούπερκαρ, αλλά θα είναι ένα υπερυψωμένο μοντέλο με διάταξη καθισμάτων 2+2, το οποίο θα αποτελέσει πιθανότατα το αντίπαλο δέος της Ferrari Purosangue

Tέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο πριν από την πλήρως εξηλεκτρισμένη Urus η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2029.

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube