H Hyundai σταματάει την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης

H Hyundai σταματάει την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την Hyundai να κλείνει το κέντρο εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Hyundai

Πολλοί είναι οι κατασκευαστές που έχουν δεσμευτεί ότι στο άμεσο μέλλον, θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν για τα καλά τα θερμικά μοτέρ. Στις εταιρείες αυτές έρχεται να προστεθεί και η Hyundai για την οποία υπάρχει έντονη φημολογία τις τελευταίες μέρες, ότι πρόκειται να κλείσει οριστικά το κέντρο εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης που διατηρεί, κάνοντας ολοκληρωτική στροφή προς τους μηδενικούς ρύπους και την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Business Korea, η Hyundai διέκοψε τη λειτουργία του ινστιτούτου έρευνας της Namyang, που βρίσκεται νότια της Σεούλ, το οποίο ήταν και το κέντρο εξέλιξης των θερμικών της κινητήρων. Το άρθρο αναφέρει ακόμα ότι η ομάδα εξέλιξης συστημάτων κινητήρων-μετάδοσης αναδιοργανώθηκε σε ομάδα εξέλιξης μπαταριών και ομάδα εξέλιξης ηλεκτρικών μοτέρ.

Hyundai

Σε αντίστοιχο άρθρο της εφημερίδας, The Korea Economic Daily, ανώνυμη πηγή δήλωσε ότι δέχτηκε email από τον νέο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης του κατασκευαστή, Chung-Kook Park, στο οποίο αναφερόταν ότι «το δικό μας τμήμα εξέλιξης κινητήρων αποτελεί ένα σπουδαίο κατόρθωμα αλλά το σύστημα μας πρέπει να αλλάξει με σκοπό να δημιουργήσουμε καινοτομίες για τη νέα εποχή».

Οι κινήσεις αυτές συμπίπτουν με τις ανακατατάξεις στα διοικητικά στελέχη του κολοσσού από την Νότια Κορέα. Ο Albert Biermann ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης και ο επικεφαλής σχεδίασης, Peter Schreyer, μετακινείται σε νέα θέση.

Hyundai

Επιπροσθέτως, η εταιρία ανακοίνωσε πάνω από 200 προαγωγές μεγαλοστελεχών με το ένα τρίτο από αυτές να πραγματοποιούνται στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης. Σχετικά με τις προαγωγές, εκπρόσωπος της Ηyundai δήλωσε ότι «οι προαγωγές σχηματίζουν μια νέα γενιά ανθρώπων και στελεχών που θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή».

H Hyundai έχει αποδείξει με μοντέλα όπως το i20 N και το i30 N ότι έχει την ικανότητα να προσφέρει σύνολα που σαγηνεύουν κάθε petrolhead. Από την πλευρά μας, ελπίζουμε η εταιρία να συνεχίσει να παράγει εξίσου χαρισματικά αυτοκίνητα και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube