Bentley: Γιορτάζει 100 χρόνια με μια Mulsanne W.O. Edition [video]

Bentley: Γιορτάζει 100 χρόνια με μια Mulsanne W.O. Edition [video]

Το θρυλικό όνομα για τις πολυτελείς λιμουζίνες του Crewe, με την W.O. Edition αποτίει φόρο τιμής στον ιδρυτή της –εξ ου και το W.O.- για την ίδρυση της εταιρείας.

Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μιας αναμνηστικής εκδοχής της λιμουζίνας Mulsanne που γιορτάζει 100 χρόνια από τότε που ο W.O. Bentley ίδρυσε την βρετανική φίρμα το 1919.

Βαμμένη σε μαύρη απόχρωση Onyx, με αντίστοιχα μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος, χρωμιωμένη λωρίδα στο καπό και ένα μικρό, κομψό σήμα στα εμπρός φτερά, η νέα Mulsanne W.O. Edition by Mulliner -ο πρώην καροσερίστας που εξαγοράστηκε και έγινε τμήμα εξατομίκευσης της Bentley-, δηλώνει ηχηρά την παρουσία της. Και φυσικά, η σήμανση της100ετίας είναι εκεί παρούσα μαζί με το «Β» στον αφαλό των τροχών, πάντα σε οριζόντια διάταξη, ανεξάρτητα με τη θέση των τροχών ή τις οδηγικές συνθήκες -Self Levelling Wheel Centres.

Bentley Mulsanne W.O Edition by Mulliner

Βέβαια, μέσα στην καμπίνα είναι εκεί που ξεχωρίζει η εορταστική, σπέσιαλ Bentley από μια στάνταρ Mulsanne. Με δέρμα που υποτίθεται ότι μιμείται την πατίνα των κλασικών αυτοκινήτων, η πολυτελής λιμουζίνα διαθέτει ερμάριο κοκτέιλ ή παγωνιέρα μπουκαλιών με ενσωματωμένη μια φλοίδα από το στροφαλοφόρο άξονα της Bentley 8 Litre του ιδρυτή της εταιρείας –κάτι σαν να λέμε Mulsanne με «Τίμιο Ξύλο». Και φυσικά, το χειροποίητο ερμάριο είναι διακοσμημένο με την υπογραφή του W.O. Bentley.

Bentley Mulsanne W.O Edition by Mulliner

Σύμφωνα με την Bentley, θα κατασκευαστούν μόλις 100 Mulsanne W.O. Edition και όλες θα διαθέτουν μάλλινα πατάκια, κρυστάλλινα ποτήρια, κουρτινάκια στις πίσω πόρτες και σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, το «infotainment που λέμε στα ελληνικά» για τους πίσω επιβάτες.

Bentley Mulsanne W.O Edition by Mulliner

Κάτω από το καπό, οι 100 υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε το στάνταρ διτούρμπινο μοτέρ V8 των 6,75 lt με τους 513 PS και τα 112,1 kgm είτε το ισχυρότερο με τα 537 άλογα από τη Mulsanne Speed. Έτσι, με το δεύτερο, η λιμουζίνα των 2,7 τόνων θα χρειάζεται μόλις 4,8” για το σπριντ των 0-100 km/h.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Bentley: Επετειακή Mulsanne Speed «Blue Train»

H Bentley λέει ότι θα αποκαλύψει τη σπέσιαλ Mulsanne και πιθανώς την τιμή της στο Monterey Car Week στην California στο τέλος Αυγούστου. Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube