H Ferrari αποκλείει την παραγωγή SUV και 4θυρων μοντέλων

H Ferrari αποκλείει την παραγωγή SUV και 4θυρων μοντέλων

Ο Luca di Montezemolo και ο Sergio Marchionne δηλώνουν ότι στα μελλοντικά σχέδια της Ferrari υπάρχουν μόνο σπορ μοντέλα, όχι SUV και 4θυρες λιμουζίνες.

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της Ferrari, o Luca di Montezemolo –όπως επίσης και ο Sergio Marchionne που τον διαδέχεται– απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο της κατασκευής 4θυρων η SUV μοντέλων.

«Ο Marchionne ήθελε να φτιάξουμε ένα φορτηγό», είπε ο Montezemolo, δίχως άλλο αστειευόμενος, «αλλά τον έπεισα να αλλάξει γνώμη». Από την πλευρά του ο Marchionne δήλωσε ότι η Ferrari θα συνεχίσει «να φτιάχνει δίπορτα σπορ αυτοκίνητα, όχι SUV ή τετράπορτα μοντέλα».

Η είδηση αυτή έρχεται την ίδια μέρα που η Ferrari έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες περί μοτοσικλέτας με τη φίρμα της, οι οποίες φήμες είχαν ως βάση την κατάθεση πατέντας για δικύλινδρο σε V κινητήρα.

Ο Marchionne επίσης φρόντισε να διαψεύσει και τα σενάρια ότι σκοπεύει να αυξήσει τον όγκο παραγωγής της Ferrari από τα 7.200 αυτοκίνητα το χρόνο σήμερα, στα 10.000, λέγοντας ότι είναι ευχαριστημένος με τα νούμερα όπως έχουν.

Μιλώντας για τα σχέδια που έχει για την εταιρεία, ο Marchionne αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποια στρατηγική ενσωμάτωσης της Ferrari στον όμιλο FCA (Fiat Chrysler Automobiles), φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι «η ανάμιξη του αίματός τους θα ήταν θανάσιμη και για τις δύο [εταιρείες]»

Υποστήριξε ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι να επιστρέψει η Scuderia Ferrari στην κορυφή της Formula 1, ένας στόχος που τον περιέγραψε ως «μη διαπραγματεύσιμο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube