Montezemolo τέλος από τη Ferrari - Αλλάζουν όλα στην κόκκινη ομάδα

Montezemolo τέλος από τη Ferrari - Αλλάζουν όλα στην κόκκινη ομάδα

Τέλος εποχής μετά την κόντρα με τον ισχυρό άνδρα της Fiat Sergio Marchionne ο οποίος αναλαμβάνει και τα ηνία της Ferrari

O Luca di Montezemolo αποτελεί παρελθόν για τη Ferrari μετά από 23 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο τιμόνι της.
 
O πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo έδωσε τέλος στις φήμες και στη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της FCA, Sergio Marchionne, παραιτούμενος από όλες τις αρμοδιότητες της μοντενέζικης φίρμας. 
 
Ακριβώς πριν από την επίσημη συνάντηση των μετόχων αύριο Πέμπτη, όπου αναμενόταν να ανακοινώσει κέρδη-ρεκόρ για τη Ferrari, o Luca di Montezemolo έσωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι προτίθεται να τερματίσει την 23χρονη πορεία του στο Maranello. 
 
Όπως είπε η απόφασή του είχε να κάνει με τα σχέδια για την εισαγωγή της Fiat Chrysler Automobiles στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. 
 
«Η Ferrari θα έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει μέσα στην FCA για την επερχόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Wall Street», είπε. «Αυτό θα ανοίξει μια νέα και διαφορετική φάση που πιστεύω ότι θα πρέπει να τη διαχειριστούν οι CEO του ομίλου».
 
Και συνέχισε, «Αυτό είναι το τέλος μιας εποχής και έτσι αποφάσισα να αφήσω το θέση ως Πρόεδρου ύστερα από σχεδόν 23 υπέροχα και αξέχαστα χρόνια, εκτός από αυτά που πέρασα στο πλευρό του Enzo Ferrari στη δεκαετία του 1970».
 
Ο Di Montezemolo θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, οπότε και η FCA θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια θα αναλάβει και επίσημα ο Sergio Marchionne.
 
Σε δήλωσή του ο Montezemolo τόνισε: «Αρχικά, να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους της Φεράρι στις εγκαταστάσεις, τα γραφεία, στις πίστες και σε όλα τα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικά οι αρχιτέκτονες της ανάπτυξης της εταιρίας, έχουμε μαζί πολλές αξέχαστες νίκες. Θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο και ευχαριστώ σε όλους τους τεχνικούς και εμπορικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι σκέψεις μου είναι στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι πάντα μας στήριζαν με ενθουσιασμό, κυρίως στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν στην ηγεσία. Η Ferrari μαζί με την οικογένεια μου ήταν τα δύο πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube