H εισαγγελία ερευνά τα κεντρικά γραφεία της Audi

H εισαγγελία ερευνά τα κεντρικά γραφεία της Audi

Γερμανοί εισαγγελείς έκαναν έφοδο και έρευνα στα κεντρικά γραφεία και σε ένα εργοστάσιο της Audi, ψάχνοντας για ενοχοποιητικά στοιχεία σχετικά με το dieselgate.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς έκαναν έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Audi, στο Ingolstadtκαι στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της στο Neckarsulm στη Γερμανίας, σε σχέση με την ενδεχόμενη χειραγώγηση στις μετρήσεις των εκπομπών των ντίζελ στην Ευρώπη, δήλωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μονάχου.

Τις παραπάνω έρευνες ανέφεραν για πρώτη φορά η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.

Οι αρχές ερεύνησαν επίσης κάποια ιδιωτικές κατοικίες την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με ενδεχόμενη εξαπάτηση και παράνομη διαφήμιση σε σχέση με την πώληση τουλάχιστον 210.000 αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2009.

«Τώρα, οι ερευνητές επικεντρώνονται στη χρήση των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για χειραγώγηση των επιπέδων εκπομπών του 3λιτρου τουρμποντίζελ V6 που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε η εισαγγελία. Όσον αφορά την έρευνα σχετικά με την πώληση ντίζελ Audi στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι 14 άτομα είναι μέχρι σήμερα ύποπτα, αλλά κανένα από τους οποία δεν είναι πρώην ή υφιστάμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η Audi, που είναι η μεγαλύτερη θυγατρική στην εισφορά κερδών για τον Όμιλο Volkswagen, παραδέχτηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι κινητήρες ντίζελ 3.0 V6 ήταν εφοδιασμένοι με μια συσκευή που θεωρήθηκε παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συσκευή αυτή επέτρεπε στα αυτοκίνητα να βρίσκονται εντός των ορίων εκπομπών που έχουν θεσπιστεί από τις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς έχουν ήδη ερευνήσει τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο σε σχέση με το σκάνδαλο εκπομπών, ενώ η Audi δήλωσε σήμερα ότι συνεργάζεται πλήρως με την εισαγγελία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube