Έφοδος εισαγγελέων σε σπίτια στελεχών της Audi

Έφοδος εισαγγελέων σε σπίτια στελεχών της Audi

Οι επιδρομές της γερμανικής Εισαγγελίας συνεχίζονται ύστερα από τα εργοστάσια σε σπίτια νυν και πρώην εργαζομένων, σε σχέση με το dieselgate.

Γερμανοί εισαγγελείς ερεύνησαν τα σπίτια αρκετών νυν και πρώην στελεχών της Audi σε σχέση με τη συμμετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σκάνδαλο της μητρικής Volkswagen για τις εκπομπές ντίζελ.

Οι έφοδοι, οι οποίες ακολούθησαν τις έρευνες σε δύο γερμανικά εργοστάσια της Audi τον Μάρτιο 2017, πραγματοποιήθηκαν εχθές, Τετάρτη, σε διαμερίσματα στα κρατίδια της Βαυαρίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μονάχου.

Ο αριθμός των κατηγορουμένων που εμπλέκονται σε διαδικασίες που σχετίζονται με την premium φίρμα της VW αυξήθηκε από έξι σε 13 από τον Ιανουάριο, αλλά δεν περιλαμβάνει ακόμη τα υφιστάμενα ή πρώην ανώτατα στελέχη της Audi, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Να θυμίσουμε ότι η Audi είχε προχωρήσει τη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια αναδιοργάνωση του διοικητικού τμήματός της. Οι σχεδόν σαρωτικές αλλαγές έγιναν σε μια προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα ύστερα από τους κλυδωνισμούς που προξενήθηκαν από το σκάνδαλο ντίζελ.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι για πιθανά ποινικά αδικήματα στις ΗΠΑ, όπου αποκαλύφθηκε η εξαπάτηση της Volkswagen μέσω της χειραγώγησης των εργαστηριακών μετρήσεων τον Σεπτέμβριο του 2015, δήλωσαν. Οι έφοδοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Οι εγκαταστάσεις της Audi δεν ερευνήθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ingolstadt, προσθέτοντας ότι είχε μάθει για τις εφόδους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Audi, βασικός συντελεστής στα κέρδη του VW Group, εξέλιξε 3λιτρους τουρμποντίζελ V6 εξοπλισμένους με παράνομο λογισμικό ελέγχου εκπομπών. Οι παράτυποι κινητήρες χρησιμοποιήθηκαν σε περίπου 80.000 αυτοκίνητα VW, Audi και Porsche και μετρήθηκαν να υπερβαίνουν το όριο εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Η έφοδος των εισαγγελέων του Μονάχου συνέπεσε με παρόμοια δράση των ομολόγων τους στη Στουτγάρδη, οι οποίοι νωρίτερα εχθές, Τετάρτη, ανέφεραν ότι δύο εργαζόμενοι της προμηθεύτριας εταιρείας Robert Bosch βρίσκονταν υπό έρευνα σχετικά με τις εκπομπές της Chrysler στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube