Dieselgate: Οι ΗΠΑ μιλούν τώρα για παράνομο λογισμικό και στον τρίλιτρο TDI κινητήρα

Dieselgate: Οι ΗΠΑ μιλούν τώρα για παράνομο λογισμικό και στον τρίλιτρο TDI κινητήρα

Οι έρευνες βάζουν στο στόχαστρο Porsche και Audi - Tο αρνείται η VW και δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί

Το σκάνδαλο με τους κινητήρες της  VW δεν φαίνεται να έχει τέλος. Ετσι τώρα η  EPA (Environmental Protection Agency) στις ΗΠΑ δηλώνει ότι επεκτείνει τις έρευνές της για το περίφημο παράνομο λογισμικό και σε άλλους κινητήρες diesel της εταιρείας και συγκεκριμένα στο 3λιτρο κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζονται πολλά μοντέλα της Audi και τα SUV της Porsche. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΡΑ στο πλαίσιο των ερευνών της ανακάλυψε πως και στον συγκεκριμένο κινητήρα ήταν εγκατεστημένο το παράνομο λογισμικό που παραποιούσε (προς τα κάτω) τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των μετρήσεων. 

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε στη λίστα μπαίνουν μόνο από τις ΗΠΑ τουλάχιστον άλλα 10.000 οχήματα, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Touareg του 2014, τα μεγάλα Audi A6, A7, A8 και Q5 καθώς και οι ντίζελ εκδόσεις του SUV της Porsche

Η VW αρνείται ότι έχει τοποθετήσει το λογισμικό και σε αυτούς τους κινητήρες και δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις Αρχές στις ΗΠΑ, όμως να θυμίσουμε πως και στις πρώτες φάσεις του dieselgate και πάλι η VW είχε τηρήσει την ίδια στάση. 

Αν επαληθευτούν πάντως τα όσα η ΕΡΑ ισχυρίζεται, τότε αφ΄ενός μεν η υπόθεση παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφ΄ετέρου το οικονομικό κόστος για τη γερμανική εταιρεία θα είναι πολύ μεγαλύτερο, την ώρα που θα πληγεί έτι περισσότερο η εικόνα της, μια και τώρα το σκάνδαλο αγγίζει και τα μοντέλα κύρους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube