H Dodge δεν σκοπεύει να παρουσιάσει άλλη έκδοση Demon

H Dodge δεν σκοπεύει να παρουσιάσει άλλη έκδοση Demon

Η αμερικανική εταιρεία θέλει να προστατέψει τη συλλεκτικότητα του μοντέλου

Ο υπεύθυνος για τα επιβατικά αυτοκίνητα του ομίλου FCA στις ΗΠΑ, Tim Kuniskis, δήλωσε στο muscle cars and trucks ότι η έκδοση Demon δεν θα επιστρέψει στη γκάμα της Dodge.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Tim Kuniskis, «Το Demon δεν θα επιστρέψει. Ξέρετε τι θα μου έκαναν οι 3.300 άνθρωποι που πλήρωσαν πολλά χρήματα για να αγοράσουν ένα αριθμημένο αυτοκίνητο αν το φέρναμε πίσω;»

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της FCA διέψευσε τις φήμες για ένα ισχυρότερο Dodge Charger με το πρόθεμα Demon απογοητεύοντας όσους θα ήθελαν κάτι πιο γρήγορο από ένα Dodge Charger Hellcat Widebody.

Dodge Demon

Το Demon ήταν η κορυφαία έκδοση του Dodge Challenger που παρουσιάστηκε το 2017 και παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 3.300 μονάδων. Το αμερικανικό muscle car φορά τον ισχυρότερο V8 κινητήρα παραγωγής στην ιστορία με απόδοση 840 PS. Χάρη σε αυτόν η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 2,3" ενώ το μοντέλο καλύπτει το quarter mile (402 m) σε μόλις 9,65", - ένας χρόνος ρεκόρ για όχημα παραγωγής.

Η τιμή του Demon ήταν $84.995 όμως λόγω σπανιότητας και συλλεκτικότητας, παραδείγματα του μοντέλου πωλούνται σήμερα στην αγορά των μεταχειρισμένων σε τιμές $100.000 με $130.000

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Dodge Challenger SRT Demon, ο πρωταθλητής των επιταχύνσεων [ανάλυση + videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube