Geely: Η Daimler οφείλει να πολλαπλασιάσει τις συμμαχίες της

Geely: Η Daimler οφείλει να πολλαπλασιάσει τις συμμαχίες της

Ο Li Shufu επένδυσε 7,5 δισ. ευρώ στην Daimler και έγινε ο μεγαλομέτοχός της, και πλέον προχωρά σε προτάσεις και υποδείξεις.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Geely (ιδιοκτήτριας της Volvo), εξελίχτηκε από ένα όνομα σχεδόν περιθωριακό πριν από μερικά χρόνια σε σημαντικότατο. Και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί όλο το χώρο που του έδωσαν οι επενδύσεις και η οικονομική στρατηγική του.

Η απόδειξη έρχεται σε συνέχεια αυτής της πιο πρόσφατης επένδυσής του και αναμεταδίδεται από το πρακτορείο Reuters αφορούσα τη στρατηγική του ομίλου Daimler. Ο πρώτος τη τάξει μέτοχος της Daimler δηλώνει λοιπόν, ότι ο όμιλος θα χρειαστεί να αναθεωρήσει ορισμένα σχέδια, να ανοίξει συμμαχίες και, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, να σκεφτεί την κερδοφορία. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Shufu υπονοεί ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα σε μια φίρμα που τοποθετείται ενστικτωδώς από όλους στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα λάθος, προφανώς για τον Κινέζο επιχειρηματικά, που υποδεικνύει ότι η Daimler θα πρέπει να στραφεί προς τα εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Daimler συζητά συνεργασία στην Κίνα με την Geely

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κινέζος πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Geely, Li Shufu, δήλωσε ότι η Daimler θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρύτερων συμμαχιών για την προώθηση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των προκλήσεων των νέων ανταγωνιστών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πρέπει να εξεταστούν διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες συνεργασίας, με τον Κινέζο επιχειρηματία να φέρνει ως παράδειγμα τις υπηρεσίες car sharing. Οι τελευταίες επωφελούνται από την αυξανόμενη διεθνή ζήτηση και πρέπει να αποφέρουν παρά να καταναλώνουν πόρους, πρόσθεσε. Ένα μήνυμα προορισμένο για τη θυγατρική της Daimler, Car2Go.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ H Geely μέτοχος της Daimler και παράπλευρη απώλεια η Volvo;

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η κινεζική μετοχική επένδυση στην Daimler αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Geely για την ενίσχυση της θέσης της στην υψηλή τεχνολογία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μετακινείται προς τα ηλεκτρικά οχήματα, το car sharing, το carpooling και την αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube