H BMW κόβει 6.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

H BMW κόβει 6.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Το πλάνο για τη μείωση λειτουργικού κόστους μέχρι το 2022.

Η BMW σκοπεύει να μειώσει μέχρι 6.000 θέσεις απασχόλησης στη Γερμανία μέχρι το 2022, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης κόστους.

Οι περισσότερες από τις θέσεις που θα κοπούν θα είναι από τα κεντρικά της εταιρείας στο Μόναχο, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Manager Magazin»μ το οποίο όμως δεν αναφέρει από ποια πηγή έχει αντλήσει τις πληροφορίες του.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της BMW  Klaus Froehlich, αναμένεται να φύγει το προσεχές καλοκαίρι επειδή δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Oliver Zipse. Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Milan Nedeljkovic θα αναλάβει ως επικεφαλής της παραγωγής, μια θέση που ήταν κενή όταν ο Zipse διαδέχτηκε Harald Krueger στη θέση του CEO της εταιρείας.

Η BMW σχολιάζοντας το δημοσίευμα τόνισε πως έχει ως στόχο να διατηρήσει το 2019 το εργατικό δυναμικό της στο περυσινό επίπεδο. «Κάνουμε μια διαχείριση που στοχεύει στο μέλλον και στο να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά στις σύγχρονες απαιτήσεις», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας συμπληρώνοντας πως η εταιρεία θα συνεχίσει να κάνει προσλήψεις για την ανάπτυξη τομέων όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση. Στόχος της εταιρείας, όπως έχει εκφραστεί σε παλαιότερες δηλώσεις, είναι να έχει στη γκάμα της πολύ σύντομα 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube