H BMW εξαγόρασε τον βελτιωτικό οίκο Alpina

H BMW εξαγόρασε τον βελτιωτικό οίκο Alpina

Mετά από 57 χρόνια συνεργασίας, η BMW προχώρησε στην εξαγορά της Alpina.

Alpina

Η συνεργασία της BMW με τον βελτιωτικό οίκο ξεκίνησε πίσω στο 1964, όταν ο κατασκευαστής παρείχε εργοστασιακή εγγύηση σε αυτοκίνητα με εξαρτήματα της Alpina. Παρά τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο εταιριών, η τελευταία είχε παραμείνει μέχρι και σήμερα ανεξάρτητη.

Ωστόσο, έφτασε η στιγμή για την BMW να εξαγοράσει την Alpina. Με την κίνηση αυτή, η BMW αποκτά κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον λογότυπο της Alpina, προσφέροντας ακόμη περισσότερη ποικιλία στη γκάμα της Βαυαρικής μάρκας.

Παρά την εξαγορά της από την BMW, η Alpina θα εξακολουθήσει να εξελίσσει και να παράγει τα μοντέλα της στο Buchloe μέχρι το τέλος του 2025. Έτσι, από το 2026 o έλεγχος της Αlpina θα περάσει πλήρως στην BMW και είναι πολύ πιθανό να δούμε μοντέλα με τον λογότυπο του βελτιωτικού οίκου να βρίσκονται στις εκθέσεις του κατασκευαστή.

Alpina

Η Alpina ισχυρίζεται ότι η εξαγορά διασφαλίζει το μέλλον της, μιας και δεν θα χρειάζεται πλέον να επενδύει μεγάλα ποσά για να εξελίσσει και να παράγει εξαρτήματα που θα συνάδουν με την καλπάζουσα τεχνολογία της BMW. Από την πλευρά της, η BMW αναγνωρίζει ότι η αγορά της Alpina θα έχει επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας στη μονάδα του Buchloe.

Για τον λόγο αυτό υποσχέθηκε να βρεi στους εργαζόμενους που η δουλειά τους θα επηρεαστεί, θέσεις εργασίας στο γκρουπ BMW μέχρι το τέλος του 2025. Η Alpina σήμερα απασχολεί 300 άτομα στο εργοστάσιο της στο Buchloe.

To 2021, ήταν χρονιά ρεκόρ για τον βελτιωτικό οίκο, σημειώνοντας πάνω από 2.000 πωλήσεις σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Η.Π.Α και Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube