H Alfa Romeo δεν θα στραφεί μόνο στα SUV

H Alfa Romeo δεν θα στραφεί μόνο στα SUV

Μπορεί τα SUV να πουλάνε όλο και περισσότερο, αποτελώντας μία από τις πιο κερδοφόρες κατηγορίες παγκοσμίως, εντούτοις όμως η Alfa Romeo θεωρεί πως δεν είναι μονόδρομος.

Alfa Romeo Logo

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato παραδέχτηκε πως η ιταλική φίρμα έχει στα σκαριά μοντέλα νέα μοντέλα, τα οποία δεν θα ανήκουν στην κατηγορία των SUV.

«Δε θέλουμε να γίνουμε μάρκα SUV, ακόμα κι αν ο κόσμος πηγαίνει όλο και περισσότερο προς αυτά» δήλωσε ρητά ο Imparato. Μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα Autocar το υψηλόβαθμό στέλεχος της μιλανέζικης φίρμας προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά υπογραμμίζοντας ότι τα σεντάν ετοιμάζονται για την δυναμική επιστροφή τους ελέω… αεροδυναμικής. Κι αυτό γιατί η ηλεκτροκίνηση και η αεροδυναμική είναι δύο στενά συνδεδεμένες έννοιες.

Μπορεί τα SUV να πουλάνε σαν τρελά, η Alfa Romeo όμως θεωρεί πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να φέρει στο προσκήνιο και πάλι τα σεντάν, λόγω αεροδυναμικής

Alfa Romeo Giulia

Οι δηλώσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Η αμιγώς ηλεκτρική Giulia είναι έτοιμη να προστεθεί στην γκάμα της Alfa Romeo, ενώ δεν αποκλείεται και η προσθήκη ενός roadster μοντέλου, θυμίζοντας κάτι από GTV. Αν και για το τελευταίο ακόμα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Όσον αφορά τα μοντέλα που σίγουρα θα κυκλοφορήσουν (Giulia και Stelvio), o CEO των Ιταλών αποκάλυψε πως ο σχεδιασμός τους έχει ολοκληρωθεί και στη μάρκα βρίσκονται σε διαδικασία  προετοιμασίας του εργοστασίου τους στο Cassino, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή τους.

Τα μοντέλα θα βασιστούν στην πλατφόρμα STLA Medium και θα προσφέρουν αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 700 km. Μάλιστα, στην γκάμα της εξετάζεται και η προσθήκη της έκδοσης Quadrifoglio με περίπου 1.000 PS.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube