Alfa Romeo: Στα σκαριά η αναβίωση της GTV και όχι μόνο

Alfa Romeo: Στα σκαριά η αναβίωση της GTV και όχι μόνο

Η Alfa Romeo εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναβίωσης της GTV, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ηλεκτρική.

Η Alfa Romeo βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης. Υπό τη σκέπη πλέον του ομίλου Stellantis, η ιταλική φίρμα ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση προς πάσα κατεύθυνση. Άλλωστε, το 10ετές πλάνο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί από τον όμιλο, προβλέπει το λανσάρισμα ουκ ολίγων νέων μοντέλων και φυσικά την αναβίωση ορισμένων θρύλων του παρελθόντος. 

Παρότι ο ισχυρός άνδρας του Stellantis Group, Carlos Tavares, δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με το ποια και πόσα θα είναι τα νέα μοντέλα που θα εμπλουτίσουν τη γκάμα της Alfa Romeo, έδωσε το στίγμα της νέας εποχής με την εξής δήλωση: «Η Alfa Romeo θα αναγεννηθεί και θα εισβάλλει στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Αυτό θα γίνει όμως με τρόπο που ταιριάζει στην ιστορία και τις αξίες της φίρμας».

O Jean Philipe Imparato (το πρώην boss της Peugeot) καλείται να οδηγήσει την θρυλική ιταλική φίρμα με ασφάλεια στη νέα εποχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Imparato, είναι κάτι παραπάνω από θετικός στο ενδεχόμενο αναβίωσης της GTV!

«Δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι ανακοινώσιμο αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το λανσάρισμα μιας σύγχρονης GTV. 

Βέβαια, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως στο τραπέζι έχουν πέσει ήδη δυο προτάσεις για το μέλλον… της GTV. Η πρώτη, αφορά το λανσάρισμα ενός τυπικού σπορ κουπέ μοντέλου με δύο φυσικά πόρτες και προφανώς, ρετρό στιλ. H δεύτερη, τη δημιουργία ενός 4θυρου αμαξώματος με κουπέ λογική στα πρότυπα της Σειράς 4 Gran Coupe της BMW. Ανεξάρτητα σε ποια πρόταση θα κάτσει τελικά η μπίλια, η μελλοντική GTV θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αμιγώς ηλεκτρική!

Το πιο πιθανό σενάριο κατά την άποψη μας είναι οι Ιταλοί να στραφούν στη δεύτερη περίπτωση ούτως ώστε να χτυπήσουν εμπορικά και τη νέα BMW i4 όπως και το best seller ηλεκτρικό παγκοσμίως, το Model 3 της Tesla. 

Αν μη τι άλλο οι άνθρωποι της Alfa Romeo βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας τους και οφείλουν να εξετάσουν εξονυχιστικά κάθε τους κίνηση, καθώς πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για αποτυχίες. Αυτό τυπικά σημαίνει, πως κάθε νέο μοντέλο που στοχεύουν να ρίξουν στην αγορά θα πρέπει όχι μόνο να βαδίζει στον παλμό της εποχής αλλά κυρίως να «πουλάει»…

tonale

Στην Alfa Romeo αυτή τη στιγμή δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε να «στήσουν» μια νέα γκάμα προϊόντων, σύγχρονη, με ποικίλα μοντέλα και σαφέστατα μέσα στο πνεύμα της εποχής. Το μελλοντικό πορτοφόλιο των Ιταλών θα περιλαμβάνει φυσικά τους διαδόχους των Giulia και Stelvio, τη νέα plug-in hybrid Tonale (θα παρουσιαστεί επίσημα το 2022 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο που θα πατά πάνω σε πλατφόρμα της FCA), με τα υπόλοιπα νέα οχήματα που αναμένονται, να βασίζονται σε μία από τις τρείς πλατφόρμες επιβατικών αυτοκινήτων που εξελίχθηκαν αρχικά από το Groupe PSA και θα διατεθούν στην Alfa Romeo από τον όμιλο Stellantis, δίνοντας στην "Alfa" πρόσβαση σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

Το πρώτο μοντέλο της Alfa Romeo που θα επωφεληθεί από αυτές τις πλατφόρμες θα είναι το επερχόμενο και τρίτο κατά σειρά SUV της εταιρείας, το Brennero (πρόκειται για κωδική ονομασία στην παρούσα φάση). Το νέο αυτό SUV θα είναι ουσιαστικά το «ξαδερφάκι» των Fiat 500X και Jeep Renegade, θα κατασκευάζεται στην Πολωνία και αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία το 2023, όντας το entry level SUV μοντέλο στη γκάμα της μιλανέζικης φίρμας.

Alfa Romeo

Το εν λόγο SUV, θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA, πάνω στην οποία «χτίζονται» επίσης τα Citroen C4, Peugeot 2008, Opel Mokka κ.α., που σημαίνει ότι θα διαθέτει στη φαρέτρα του και αμιγώς ηλεκτρική version. 

Σύμφωνα τώρα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, οι νέες Giulia και Stelvio θα παρουσιαστούν το 2023 και 2024 αντίστοιχα. «Θέλουμε να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία από την πλατφόρμα Giorgio και να χτίσουμε πάνω σε αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο βρετανικό περιοδικό Autocar o Daniel Guzzafame, επικεφαλής του τμήματος προϊοντικής ανάπτυξης της Alfa Romeo. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει πως οι μελλοντικές Giulia και Stelvio θα διαθέτουν εκδόσεις είτε mild hybrid είτε plug-in hybrid και όχι αμιγώς ηλεκτρικές, με το συγκεκριμένο ρόλο να κρατά στα χέρια της η επερχόμενη GTV.

Πέραν όλων όσων έχουμε αναφέρει, οι Ιταλοί μελετούν επίσης το «σενάριο» που θέλει την Alfa Romeo να παρουσιάζει μέσα στα επόμενα χρόνια τον διάδοχο της MiTo ώστε να προσελκύσει με μεγαλύτερες αξιώσεις και το νεαρό ηλικιακά κοινό, ενώ στις σκέψεις των ανθρώπων του ομίλου Stellantis υπάρχει και το ενδεχόμενο αναβίωσης της Spider, αλλά μόλις η κατάσταση στην εταιρεία σταθεροποιηθεί σε όλους τους τομείς.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube