Groupe PSA: Μείωση εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019

Groupe PSA: Μείωση εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019

Αιτία η πτώση της αγοράς στην Κίνα και η αποχώρηση της εταιρείας από το Ιράν.

Ο όμιλος PSA σημείωσε μείωση 1,1% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, εξαιτίας μια πτώσης πωλήσεων εκτός συνόρων αλλά και της αποχώρησης της αυτοκινητοβιομηχανίας το προηγούμενο έτος από το Ιράν.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα € 17,98 δις από € 18,2 δις σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρεία. Ο οικονομικός διευθυντής Philippe de Rovira δήλωσε ότι η PSA παραμένει «πλήρως επικεντρωμένη» στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο απόδοσης, επιδιώκοντας παράλληλα την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης  της Opel-Vauxhall που ο όμιλος απέκτησε το 2017 από την General Motors.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις, αυτές έδειξαν να υποχωρούν παγκοσμίως τόσο λόγω της αποχώρησης της εταιρείας από το Ιράν, όσο και εξαιτίας της γενικότερης πτώσης στην αγορά της Κίνας. Έτσι ο συνολικός όγκος πωλήσεων εμφανίζεται μειωμένος 16%, φτάνοντας τα 886.400 οχήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Κάμψη στις πωλήσεις παρατηρείται επίσης και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Ο όμιλος PSA είδε τις πωλήσεις του να παραμένουν σταθερές στην Ευρώπη, να μειώνονται κατά 3% στην Κίνα, αλλά να αυξάνονται κατά 5% στη Ρωσία. Στόχος του γαλλικού ομίλου παραμένει σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η επίτευξη ενός λειτουργικού κέρδους της τάξης του 4,5% για το χρονικό διάστημα 2019-2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube