Τα καλύτερα βίντεο των Clarkson, Hammond και May [video]

Τα καλύτερα βίντεο των Clarkson, Hammond και May [video]

Οι πέντε κορυφαίες στιγμές της χρυσής 3άδας που λατρέψαμε.

Clarkson, Hammond και May

Μετά από τόσα χρόνια που οι Clarkson, Hammond και May γέμισαν τα σαλόνια του πλανήτη με αυτοκίνητα, ήρθε η ώρα να τους αποχαιρετήσουμε. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το The Grand Tour στο Amazon Prime θα παρουσιάσει τα τελευταία του επεισόδια το 2024, ένα στη Μαυριτανία κι ένα στη Ζιμπάμπουε.

Πριν από το The Grand Tour ωστόσο, το τρίο αγαπήθηκε για την εκπομπή Top Gear. Αφού διαβάζετε αυτόν τον ιστότοπο, πιθανότατα θα τη γνωρίζετε καλά.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May, τους λατρέψαμε, τους μισήσαμε, άλλαξαν τις εκπομπές αυτοκινήτου για πάντα, αλλά όλα τα καλά τελειώνουν κάποτε

Συνδύαζε προσεγμένες παραγωγές υψηλού προϋπολογισμού, τρεις μεσήλικες Βρετανούς με φλεγματικό χιούμορ και προσέγγιση που καθιστούσε την εκπομπή ελκυστική ακόμα και σε όποιον αδιαφορούσε για τα αυτοκίνητα.

Clarkson, Hammond και May

Προφανώς και δεν έχουν παλιώσει αντίστοιχα καλά όλα όσα είπε ή έκανε η αγία τριάς, αλλά ο αντίκτυπος των τριών τους στην αυτοκινητική κουλτούρα συνολικά είναι ανεκτίμητος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Richard Hammond οδηγεί Rimac έξι χρόνια μετά [video]

Σίγουρα δημιούργησε αμέτρητους μιμητές. Είτε σας άρεσαν είτε όχι, η παρέα των Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May παραμένει εμβληματική στις καρδιές πολλών φανατικών των αυτοκινήτων. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους στο Top Gear.

Η δοκιμή του Peel P50

Είναι το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο κι ο αθεόφοβος -κι ανοικονόμητων διαστάσεων- Jeremy Clarkson κατάφερε να χωρέσει μέσα του. Να τρυπώσει στο ασανσέρ της εταιρείας και να βολτάρει ανάμεσα στα γραφεία των συναδέλφων του. 

Το αθάνατο Toyota Hilux

Με την αποστολή να επαληθεύσουν ή να απομυθοποιήσουν την αξιοπιστία της Toyota, οι Clarkson, Hammond και May πήραν ένα φορτηγάκι Hilux και το υπέβαλαν σε μια σειρά ακραίων βασανιστηρίων. 

Το ιαπωνικό pick-up κατέβηκε σκάλες, τράκαρε με δέντρο, βυθίστηκε στη θάλασσα, χτυπήθηκε από μια μπάλα που κατεδαφίζει κτίρια, πυρπολήθηκε και τελικά, έπεσε από την κορυφή ενός κτιρίου.

Μετά από όλα αυτά, το Hilux μπορούσε ακόμα να εκκινήσει τον κινητήρα του και να μπει στο στούντιο ίδιες δυνάμεις.

Όταν το έριξαν στην εσωτερική διακόσμηση

Με τη βοήθεια ειδικών διακοσμητών, o Jeremy Clarkson ανέλαβε να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για την απόλυτη κινούμενη πολυτέλεια. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jeremy Clarkson: Δεν θα αγοράσω πότε ηλεκτρικό αυτοκίνητο [video]

Το δάπεδο μιας Mercedes-Benz S-Class τσιμεντώθηκε και πάνω του χτίστηκε ένα πομπώδες πολυτελές εσωτερικό, ένα αναγεννησιακό σαλόνι με ρόδες. Και τζάκι, καμινάδα, πολυθρόνες και βιβλιοθήκες. Το γέλιο ξεκίνησε όταν ήρθε η ώρα να μπει στην πίστα...

Η Bugatti Veyron αντιμετωπίζει ένα Eurofighter Typhoon

Δεδομένου ότι ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο όταν το Top Gear ήταν στα ντουζένια του, το τρίο είχε πολλές αξέχαστες περιπέτειες με την Bugatti Veyron. 

Πρώτα, ο Clarkson διαγωνίστηκε ενάντια σε ένα μικρό αεροπλάνο από την Ιταλία στο Λονδίνο, μετά ο May την τελίκιασε στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της VW, αλλά το πιο ωραίο βίντεο είναι αυτό εδώ. Με τον Hammond να τα βάζει με το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon.

Όταν ο Stig έβγαλε το κράνος του κι ήταν ο Michael Schumacher

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Μετά από άπειρους επικούς γύρους στην πίστα δοκιμών με τον -άγνωστο ως τότε- Stig να ακούει κάθε είδους μουσική, να μαθαίνει ελληνικά κι ό,τι άλλο βάζει ο νους σου, ήρθε η ώρα να βγάλει το κράνος και να μάθουμε την ταυτότητά του.

Ενώ ο πραγματικός Stig ήταν ο οδηγός αγώνων Ben Collins, το Top Gear κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του πολύ Michael Schumacher στα πλατό, το πιο καυτό όνομα εκείνη την εποχή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με την ίδια άνεση που επιλέξαμε τα παραπάνω πέντε, τουλάχιστον άλλα πενήντα βίντεο θα μπορούσαν να παρελαύνουν σε αυτό το άρθρο. Η παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή θα είναι πιο φτωχή στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube