Γιατί η VW διαφημίζει το… Chevrolet Bolt; [video]

Γιατί η VW διαφημίζει το… Chevrolet Bolt; [video]

Σε διαφημιστικό σποτ πληρωμένο από τη Volkswagen, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ηλεκτρικό Chevrolet!

To παρελθόν εξακολουθεί να ταλανίζει τoν όμιλο VW.

Η Volkswagen δεν μπορεί να ξεφύγει από τις επιπτώσεις του πολύκροτου σκανδάλου εκπομπών “Dieselgate”, που την έχουν φέρει σε μια πολύ άβολη θέση: Να πρέπει να χρηματοδοτεί καμπάνια που αναδεικνύει προϊόντα ανταγωνιστών της! 

Το νέο διαφημιστικό σποτ στις ΗΠΑ, φτιαγμένο από την Deutsch, χρησιμοποιεί ως υπόβαθρο τα μουσικά θέματα από τις κλασικές σειρές καρτούν “Flintstones” και “Jetsons”, για να παρουσιάσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως τη σύγχρονη εναλλακτική για τους καταναλωτές, σε αντίθεση με τα ξεπερασμένα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα.
 
Το Chevrolet Bolt έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο  στη διαφήμιση, όπου εμφανίζονται φευγαλέα και άλλα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα μοντέλα – μεταξύ τους και το VW e-Golf.

To τηλεοπτικό αυτό σποτ είναι το πρώτο μιας καμπάνιας που κάνει η Electrify America, θυγατρική εταιρεία του Volkswagen Group of America. Η εταιρεία, 100% ιδιοκτησία του VWGoA, έχει δεσμευτεί να εκτελέσει ένα δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα 2 δις δολαρίων για την τεχνολογία και την προώθηση των οχημάτων μηδενικών ρύπων (ZEV).

Η επένδυση αυτή επεβλήθη ως μέρος του νομικού συμβιβασμού που έκανε το VW Group με την αμερικανική κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο Dieselgate όπου ο όμιλος παραδέχτηκε ότι εγκαθιστούσε σε αυτοκίνητά του ειδικό λογισμικό για παράκαμψη των δοκιμών καυσαερίων.
Οι όροι της συμφωνίας μιλούν για “brand-neutral” (ουδέτερη ως προς τη μάρκα) προώθηση και εκπαίδευση πάνω στα ZEV, που το 2017 αντιπροσώπευαν μόλις το 1,2% της αμερικανικής αγοράς. Στα ZEV περιλαμβάνονται τα ηλεκτρικά μπαταρίας και τα υδρογονοκίνητα με ενεργειακές κυψέλες.

Το πρώτο σποτάκι της καμπάνιας δείχνει έναν οικολογικά σκεπτόμενο οδηγό σε ένα βενζινοκίνητο όχημα (καμουφλαρισμένο Subaru) και η μουσική από τους Flintstones υπονοεί ότι είναι οπισθοδρομικός. Μετά η μουσική αλλάζει σε αυτήν των Jetsons (της αντίστοιχης μελλοντολογικής σειράς) και ο άλλος εαυτός του οδηγού εμφανίζεται δίπλα του στο φανάρι, οδηγώντας ένα Chevrolet Bolt. Έχει ελαφρώς περιφρονητικό ύφος και ο άλλος φαίνεται να ζηλεύει.

Το σποτ τελειώνει δείχνοντας μια ομάδα από σύγχρονα ZEV της αγοράς να φεύγουν προς το ηλιοβασίλεμα.

Αν και δεν αναφέρεται κανένας κατασκευαστής, το σήμα της Chevrolet είναι εμφανές στο αρχικό πλάνο με το Bolt. Τα BMW i3, Honda Clarity, Nissan Leaf και Hyundai Ioniq πρέπει να τα προσέξεις καλά για να τα αναγνωρίσεις.

Η διαφήμιση παραπέμπει τους θεατές σε ιστότοπο της Electrify America με το όνομα plugintothepresent.com, που αποτελεί κόμβο πληροφόρησης για τα ZEV και περιέχει μεταξύ άλλων και χάρτη για τον εντοπισμό του πλησιέστερου σταθμού φόρτισης.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube