Στοπ στην παραγωγή της Toyota στην Ιαπωνία

Στοπ στην παραγωγή της Toyota στην Ιαπωνία

Λόγω αστοχίας στο σύστημα παραγωγής, η Toyota αναγκάστηκε να κλείσει 14 εγχώρια εργοστάσιά της. Η αιτία αυτής της διακοπής είναι ακόμα υπό διερεύνηση, αλλά δεν πιστεύεται ότι πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.

Toyota

Η εθνική παραγωγή της Toyota, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, έχει σταματήσει από το πρωί.

Αυτή η κατάσταση προκλήθηκε από ένα πρόβλημα που εμποδίζει την παραγγελία εξαρτημάτων. Η ακριβής αιτία αυτού του προβλήματος είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόση παραγωγή θα μπορούσε να χαθεί λόγω των σημερινών προβλημάτων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Toyota, τα σημερινά προβλήματα «πιθανότατα δεν είναι αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης»

Το Reuters υπολόγισε ότι τα 14 εργοστάσια συναρμολόγησης της Ιαπωνίας κατασκεύασαν μαζί κατά μέσο όρο περίπου 13.500 οχήματα την ημέρα το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους που είναι περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της Toyota.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legend: Taiichi Ohno 1912-1990, ο άνθρωπος που σκεφτόταν ανάποδα

Η Toyota είναι πρωτοπόρος στη έγκαιρη διαχείριση αποθεμάτων, η οποία συμβάλλει στη μείωση του κόστους. Ωστόσο, αυτό εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πέρυσι, για παράδειγμα, η Toyota δεν ήταν ήδη σε θέση να παραγγείλει ανταλλακτικά και έπρεπε να σταματήσει την παραγωγή λόγω κυβερνοεπίθεσης σε έναν από τους προμηθευτές της. Ωστόσο, οι λειτουργίες μπόρεσαν να επαναληφθούν χάρη σε εφεδρικό σύστημα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Toyota, τα σημερινά προβλήματα «πιθανότατα δεν είναι αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης».

Πηγή Automotive News Europe

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube