Γερμανία: 60 δισ. ευρώ για το ηλεκτρικό και το αυτόνομο αυτοκίνητο

Γερμανία: 60 δισ. ευρώ για το ηλεκτρικό και το αυτόνομο αυτοκίνητο

Προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και των δύο τομέων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επενδύσει σχεδόν 60 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια.

«Θα επενδύσουμε πάνω από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα τα επόμενα τρία χρόνια και άλλα 18 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στο ψηφιακό και στο συνδεδεμένο αυτόνομο αυτοκίνητο», ανακοίνωσε χτες, Σάββατο 2 Μαρτίου, ο πρόεδρος του αυτοκινητικού οργανισμού VDA, Bernhard Mattes.

«Θα παρατηρήσουμε αύξηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη», πρόσθεσε. Λαμβάνοντας υπόψη τη μετάβαση αυτή που είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων για το CO2 που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2030, ο Bernhard Mattes εκτιμά ότι ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που παράγονται στη Γερμανία θα τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια, φτάνοντας μια προσφορά που θα αριθμεί στα 100 μοντέλα. Σε εθνικό επίπεδο, τα βιομηχανικά πρότζεκτ δεν λείπουν. Η Volkswagen θα ξεκινήσει την παραγωγή του κόμπακτ I.D. στο εργοστάσιο του Zwickau στο τέλος του έτους, ενώ η Porsche επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η μελλοντική ηλεκτρική Macan θα συναρμολογηθεί στη Λειψία.

Μπαταρίες Airbus
Ερχόμενη λίγες μέρες πριν από το άνοιγμα των πυλών του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, η ανακοίνωση της VDA αντικατοπτρίζει αυτή της γερμανικής κυβέρνησης στον τομέα των μπαταριών. Τον περασμένο χρόνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, ανακοίνωσε τη βούλησή της να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις μπαταρίες της Airbus. Ένα πρόγραμμα για την έναρξη μιας ευρωπαϊκής βιομηχανίας παραγωγής κυψελών, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Γαλλία και η Πολωνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube