General Motors: Επένδυση $2,2 δισ. για Gigafactory

General Motors: Επένδυση $2,2 δισ. για Gigafactory

Σαφώς εμπνευσμένη από την επιτυχία της Tesla, η GM ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μια κολοσσιαία επένδυση συνολικού ύψους τριών δισ. δολαρίων.

Mark Reuss

Το εργοστάσιο Detroit-Hamtramack στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι το πρώτο «gigafactory» της General Motors. Ο αμερικανικός όμιλος θα μετατρέψει τον σημερινό χώρο σε εγκατάσταση αποκλειστικά προοριζόμενη για τη συναρμολόγηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Για το σκοπό αυτό, ανακοίνωσε ότι θα δεσμεύσει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στα οποία θα έρθουν να προστεθούν άλλα $800 εκατ. που προορίζονται για να προετοιμάσουν αυτή τη μετάβαση. Η αυτοκρατορική ύψους επένδυση ανέρχεται λοιπόν συνολικά σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια (€2,7 δισ.) και θα επιτρέψει στην GM να καλύψει την υστέρησή της στην ηλεκτροκίνηση.

Σήμερα, η μονάδα του Detroit-Hamtramack ασχολείται με τη συναρμολόγηση των Cadillac CT6 και Chevrolet Impala και, σύμφωνα με το προγραμματισμό, θα παράγει το πρώτο όχημα με μηδενικές εκπομπές στο τέλος του 2021: Και θα είναι ένα pick-up. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μοντέλα SUV και το αυτόνομο μίνι-λεωφορείο Cruise Origin που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Cruise Origin
Η Cruise, θυγατρική της General Motors, παρουσίασε στις 21 Ιανουαρίου στο San Fransisco ένα ηλεκτρικό, κοινόχρηστο και πλήρως αυτόνομο όχημα χωρίς χειριστήρια οδήγησης.


Ο αμερικανικός όμιλος σχεδιάζει να λανσάρει 20 ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2023. Η επιχείρηση αναμένεται να δημιουργήσει 2.200 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, τις περισσότερες μέσω του συνεργάτη της, LG Chem. Η GM έχει συνεργαστεί με τον κορεατικό γίγαντα της μπαταρίας για να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Lordstown, στο Ohio, που θα στοιχίσει $2,3 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube