Το Ford Ranger Raptor έρχεται στην Ευρώπη [video]

Το Ford Ranger Raptor έρχεται στην Ευρώπη [video]

Με δίλιτρο Bi-Turbo κινητήρα ντίζελ και 10τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου εξαγγελίες, η Ford αποφάσισε τελικά να φέρει το Ranger Raptor στην Ευρώπη με το δίλιτρο ντίζελ και με αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων. 

Αρχικά η Ford παρουσίασε και λάνσαρε το νέο της pick-up στην Ταϊλάνδη, όπου και παράγεται. Το νέο Ranger Raptor εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Ford Australia κυρίως για τις αγορές τη Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας. Η αρχική απόφαση ήταν να μην πάει στα πάτρια εδάφη (παρά τη βοήθεια της ομάδας εξέλιξης Ford Raptor USA) ούτε στην Ευρώπη, όπου αυτό το είδος το αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει ένα αξιοσέβαστο αριθμό πελατών.

Ωστόσο, τώρα η Ford ανακοίνωσε ότι θα φέρει το αυτοκίνητο στην Ευρώπη με ένα δίλιτρο Bi-Turbo κινητήρα ντίζελ της γενιάς EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 210 ίππους και ο οποίος θα συνδυάζεται με το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Προς το παρόν, η Ford δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει τις επιδόσεις του Raptor, ενώ η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αρχίσει στα μέσα του 2019. 

Η Ford επέλεξε να τοποθετήσει κάτω από το καπό ένα 4κύλινδρο μπλοκ με 210 άλογα και 51 χιλιογραμμόμετρα, με αυτόματο κιβώτιο δέκα ταχυτήτων (σχεδιασμένο από Ford και General Motors) και φυσικά τετρακίνηση. Προκειμένου να κατεβάζει τη δύναμη σωστά στο δρόμο, ανάλογα με το πεδίο, υπάρχει ένα Terrain Management System με έξι διαφορετικές οδηγικές ρυθμίσεις: Normal και Sport, και τις ρυθμίσεις off-road, όπως Grass/Gravel/Snow, Rock Mode και Baja Mode. Υπάρχει ακόμη και μια ρύθμιση «Desert Rally» που ρυθμίζει το ESC και επιτρέπει στο Raptor να σαρώνει με τις πάντες σε σαθρό πεδίο.

Το Μπλε Οβάλ δεν δούλεψε απλώς στην αισθητική και οι υποψήφιοι αγοραστές θα καταλάβουν ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο όταν μάθουν ότι η Ford για τις αναρτήσεις συνεργάστηκε με τη Fox Racing. Έτσι προέκυψε πίσω ανάρτηση coilover με άκαμπτο άξονα και σύνδεσμο Watt. Υπάρχουν επίσης αμορτισέρ «Position Sensitive Damping» της Fox που είναι τοποθετημένα με σφυρήλατους βραχίονες από αλουμίνιο πάνω και χυτούς βραχίονες αλουμινίου κάτω.

Το σύστημα φρένων είναι επίσης ενισχυμένο, αποτελούμενο από εμπρός διπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους εμπρός και πίσω δίσκους 330 mm . Όσο για τα λάστιχα, Το Ranger Raptor θα φοράει BF Goodrich, για τα οποία η Ford δηλώνει ότι είναι κατάλληλα για χρήση τόσο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους όσο και σε χωματόδρομους.

Κατά τα λοιπά, ο off-road εξοπλισμός στο Ranger Raptor 2019 περιλαμβάνει μια εμπρός χαλύβδινη γλίστρα πάχους 2,3 mm με ασημί φινίρισμα, δύο εμπρός κοτσανέλα ρυμούλκησης, και ποδιά για το transfer case και τον κινητήρα. Το Raptor θα έρχεται επίσης καλά εξοπλισμένο με το σύστημα πολυμέσων Sync3 της Ford με δορυφορική πλοήγηση και ψηφιακή οθόνη οκτώ ιντσών. Θα εξοπλίζεται επίσης με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως αντί-ανατροπής, ελέγχου ρυμουλκουμένου, hill start, hill decent control και κάμερα οπισθοπορείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube