Ford Explorer «Leo XIV»: Ένα Popemobile γεννημένο στο Chicago

Ford Explorer «Leo XIV»: Ένα Popemobile γεννημένο στο Chicago

Ένα Ford Explorer δωρήθηκε στον νέο Ποντίφικα, τιμώντας την καταγωγή του από το Chicago.

Η ιστορία των οχημάτων του Πάπα αποκτά ένα νέο, αμερικανικό κεφάλαιο. Μετά από δεκαετίες κυριαρχίας ευρωπαϊκών εταιρειών, ένα ειδικά διαμορφωμένο Ford Explorer έρχεται να προστεθεί στον στόλο του Πάπα Λέοντα ΙΔ’.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς ο νέος Ποντίφικας κατάγεται από το Chicago, την πόλη όπου βρίσκεται το ιστορικό εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford που κατασκευάζει το συγκεκριμένο SUV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναφερόμαστε στο Ford Explorer που πωλείται στην ελληνική αγορά. Το οποίο βασίζεται σε πλατφόρμα της Volkswagen και είναι 100% ηλεκτρικό.

Αλλά στην αμερικανική θηριώδη έκδοση, με τον υβριδικό V6 των 3,3 lt, που αποδίδει 322 ίππους

Ford Explorer

Παρά την «ταπεινή καταγωγή του» από τη γραμμή παραγωγής του Chicago, το συγκεκριμένο Explorer είναι κάθε άλλο παρά εργοστασιακό. Το αμάξωμα και τα κρύσταλλα φέρουν βαριά θωράκιση, ικανή να αντέξει επιθέσεις υψηλού ισχύος, ενώ το δάπεδο έχει ενισχυθεί για προστασία από εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Άλλωστε, βασίζεται στο σασί του Police Interceptor, προσφέροντας την απαραίτητη στιβαρότητα για να σηκώσει το επιπλέον βάρος της θωράκισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα ηλεκτρικά VW ενώνουν την Παπική και την Ορθόδοξη Εκκλησία

Κάτω από το καπό έχουν γίνει αλλαγές στο σύστημα ψύξης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο V6 μπορεί να κινείται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες για ώρες κατά τη διάρκεια λιτανειών, χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης.

Στην καμπίνα διάφορες λεπτομέρειες ενημερώνουν ότι πρόκειται για αυτοκίνητο του Ποντίφικα, ενώ στα καθίσματα διακρίνουμε το έμβλημα της πόλης του Chicago.

Ford Explorer

Το Explorer αποτελεί δωρεά της Ford και των εργαζομένων του τοπικού εργοστασίου. «Είναι μια στιγμή περηφάνιας για τους χιλιάδες εργαζόμενους που είδαν ένα αυτοκίνητο της γειτονιάς τους να γίνεται το επίσημο όχημα του Βατικανού», δήλωσαν στελέχη της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν χρειάζεται να είσαι ο Πάπας για να έχεις ηλεκτρική G-Class

Το «ευλογημένο» Explorer αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πάπα στις ΗΠΑ αργότερα φέτος, συμβολίζοντας τη σύνδεση της αμερικανικής βιομηχανίας και της πνευματικής ηγεσίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google News Facebook Twitter Instagram YouTube