Ford: Από το Model T στην Mustang Mach-E

Ford: Από το Model T στην Mustang Mach-E

Ο Harold Baggott 91 χρόνια μετά την πρώτη του οδηγική εμπειρία με ένα Ford Model T βρέθηκε πίσω από τα πηδάλια μιας ηλεκτρικής Mustang Mach-E!

Γεννηθείς το 1920, ο Harold Baggott, είναι σήμερα 101 ετών! Η πρώτη του οδηγική εμπειρία σε ηλικία μόλις 10 ετών (το 1930) ήταν πίσω από τα πηδάλια ενός Ford Model T που χρησιμοποιούσε η οικογένεια του ως γαλατάδικο στη φάρμα τους στη Μ.Βρετανία.

Αποκτώντας την απαιτούμενη άδεια οδήγησης το 1936 (την πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε η διαδικασία στο Ην. Βασίλειο) αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο το 1937, ένα Ford 8 Popular για 100 λίρες και ένα χρόνο αργότερα, πρόχωρησε στην αγορά ενός Ford Anglia.

Η οικογένεια Baggott φαίνεται όμως πως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα της Ford, αφού από τα... γκαράζ της φάρμας παρήλασαν ανά καιρούς περισσότερα από 20 διαφορετικά μοντέλα της αμερικανικής φίρμας. Αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν τόσο για ιδιωτική χρήση όσο και για την κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών της φάρμας. Η επιχείρηση έφθασε μάλιστα στο σημείο να διαθέτει στη φαρέτρα της περισσότερα από 140 οχήματα!

Σήμερα η Ford, θέλοντας να τιμήσει τον Harold Baggott, του παρέδωσε μια αμιγώς ηλεκτρική Mustang-Mach-E προκειμένου να πάει μια βόλτα μαζι της έχοντας στο πλάι του τα δισέγγονα του Felix και Charlie, με τον 15χρονο μάλιστα Felix να έχει θέσει ως στόχο να γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

ford  

Ο Baggot δήλωσε μετά την εμπειρία που βίωσε πίσω από το τιμόνι της Mach-E:«Από την ηλικία των 10 ετών είχα έντονο ενδιαφέρον για την αυτοκινητοβιομηχανία και σήμερα νιώθω το ίδιο και για την ηλεκτροκίνηση. Ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, έπρεπε να βιώσω αυτό το συναίσθημα. Δεν είχα μάθει να οδηγώ τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Έπρεπε να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Πλέον είδα και ένιωσα τι θα οδηγούν από δω και στο εξής τα δισέγγονα μου»... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube