Ford: 20% περικοπή του ευρωπαϊκού δυναμικού της

Ford: 20% περικοπή του ευρωπαϊκού δυναμικού της

Κόβονται θέσεις εργασίας, καταργούνται εργοστάσια, έρχονται νέα μοντέλα  - Έμφαση στα SUV και τα ηλεκτρικά. 

Ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Ford με στόχο την ολική της αναδιάρθρωση στην Ευρώπη αλλά και την ολική της επαναφορά στην κερδοφορία.  Στο πλαίσιο αυτό η Ford θα προχωρήσει στη μείωση περίπου του 20% του εργατικού δυναμικού σε όλο τον κύκλο των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της με στόχο -όπως λέει- να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης θα μειωθεί και το κατασκευαστικό της αποτύπωμα στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς ως το τέλος του 2020 από τα 24 εργοστάσια που έχει θα έχει κρατήσει τα δεκαοκτώ. 

Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία θα πληγούν περισσότερο από τις περικοπές, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε περίπου 12.000 υπαλλήλους και εργαζόμενους δήλωσε η Ford.

Τόσο η αποχώρηση εργαζομένων όσο και το κλείσιμο εργοστασίων είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford της Ευρώπης.

Η Ford, που αγωνίζεται στην πολυπληθή και κορεσμένη αγορά της Ευρώπης εδώ και χρόνια, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που περιβάλλει την πιθανότητα ενός ασύντακτου Brexit. 

Oι προκλήσεις για επενδύσεις σε ηλεκτρικά, υβριδικά και αυτόνομα οχήματα, παράλληλα με την ανάγκη αναβάθμισης των κινητήρων εσωτερικής καύσης για να ανταποκρίνονται στους αυστηρότερους κανόνες εκπομπής ρύπων, ανάγκασε τη Ford αλλά και όλες τις άλλες εταιρείες να μειώσουν τα πάγια έξοδά τους αλλά και να προχωρήσουν σε περικοπές μοντέλων. Για παράδειγμα το σχέδιο της Ford περιλαμβάνει την κατάργηση των C-ΜΑΧ, Grand C-MΑΧ αλλά και του Ka+ από τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της στην Ευρώπη. 
Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις για τις πωλήσεις πανευρωπαϊκά όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2019 δεν είναι και τόσο ευοίωνες, με τον ACEA να μιλά για μείωση της τάξης του 1%. 

Το σχέδιο της Ford για την Ευρώπη
Περισσότερα ηλεκτρικά και περισσότερα SUV. Αυτό είναι με πέντε λέξεις το σχέδιο της Ford για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, αυτό που θα της εξασφαλίσει και τη διαφορετικότητα και την κερδοφορία. 

Έτσι θα στηθούν τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους στα στηριχθεί το νέο πλάνο. Αυτοί είναι τα επαγγελματικά οχήματα, τα επιβατικά και αυτά που θα εισάγονται και δεν θα κατασκευάζονται στη Γηραιά Ήπειρο.

ford

Σε ό,τι αφορά στα επαγγελματικά ήδη τρέχει σχέδιο συνεργασίας με τη VW με στόχο να αναρριχηθεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία. 
Στον πυλώνα των επιβατικών θα ενταχθούν και όλα τα νέα ηλεκτρικά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον, ενώ στα εισαγόμενα θα συναντήσουμε μοντέλα όπως τα Mustang, Explorer και ενός ολοκαίνουριου ηλεκτρικού SUV. Παράλληλα στην αγορά θα μπουν και σημαντικά νέα μοντέλα, όπως το νέο Puma, το Explorer Plug-In Hybrid και ένα ακόμη SUV. 

Σημαντικό είναι πως κάθε νέο μοντέλο της Ford θα περιλαμβάνει στη γκάμα του και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube