Κοντά σε μια διευρυμένη συμφωνία συνεργασίας VW και Ford

Κοντά σε μια διευρυμένη συμφωνία συνεργασίας VW και Ford

Καθοριστικές αποφάσεις θα πάρει το εποπτικό συμβούλιο της VW που συνεδριάζει στις 11 Ιουλίου.

Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen σχεδιάζει να συζητήσει και ενδεχομένως να εγκρίνει τα επόμενα βήματα για μια συμμαχία με τη Ford Motor στη συνάντηση που θα έχει σε δύο περίπου εβδομάδες από σήμερα.

Η αρχική συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και αφορούσε σε μια συνεργασία στον τομέα των ελαφρών φορτηγών και των pickup. Αυτή η συμφωνία τώρα θα μπορούσε να επεκταθεί μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του VW Group στις 11 Ιουλίου και να περιλαμβάνει συνέργειες στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη οδήγηση.

Το συμβούλιο των 20 μελών περιλαμβάνει τους κορυφαίους εκπροσώπους των βασικών μετόχων καθώς και των εργατικών συνδικάτων. Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τη VW είναι παραγωγικές σε διάφορους τομείς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, δήλωσε σε 500 κορυφαία στελέχη στο Wolfsburg ότι οι συνομιλίες με τη Ford «προχωρούν καλά» και βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους, όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Bloomberg. Η επικείμενη συμφωνία αποτελεί μέρος του σχεδίου της VW να μοιράζεται το κόστος των υπέρογκων δαπανών που απαιτούνται για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών.

Η σύμπραξη της VW με τη Ford ενδέχεται να περιλαμβάνει επένδυση στην αυτόνομη θυγατρική εταιρία Argo AI της Η.Π.Α. και μια συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από τον Ιούλιο. Η επένδυση αυτή θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα $4 δισ. αναφέρουν έγκυροι οικονομικοί κύκλοι.

Στο πλαίσιο του νέου τοπίου που διαμορφώνεται στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι παραδοσιακές ανταγωνιστικές σχέσεις ανάμεσα στις εταιρείες έχουν αρχίσει να αμβλύνονται. Η στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτεί τεράστιες επενδύσεις την ώρα που οι πωλήσεις τους εξακολουθούν να είναι μηδαμινές σε σχέση με αυτές των συμβατικών αυτοκινήτων. Ετσι, οι εταιρείες μοιραία οδηγούνται σε συνεργασίες έτσι ώστε να μοιραστούν το κόστος για τις νέες τεχνολογίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube