Φήμες για νέο τετράθυρο coupé από τη Mazda

Φήμες για νέο τετράθυρο coupé από τη Mazda

Μια πιθανή έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision Coupé θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση του Τόκιο σύμφωνα με ιαπωνική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η Mazda ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision Coupe στην Έκθεση του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβρη, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά το 2022. 

Το άκρως εντυπωσιακό Mazda Vision Coupe (2017) παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου τον Οκτώβριο του 2017 στην Έκθεση του Τόκιο, κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις αναλογίες και το σχεδιασμό του. Το πρωτότυπο μας έδωσε επίσης μια πολύ καλή γεύση από την εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα της ιαπωνικής εταιρείας την οποία εισήγαγε δύο χρόνια νωρίτερα το πρωτότυπο RX Vision (2015) και βρήκε πλήρη εφαρμογή στην τελευταία γενιά του μικρομεσαίου Mazda 3 (2018).

Mazda

Η νέα έκδοση Vision Coupe θα βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή, θα έχει τετράθυρο αμάξωμα με στοιχεία από coupe και θα βασίζεται στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα που εξελίσσει η Mazda. Η εν λόγω αρχιτεκτονική υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και από την Toyota στις νέες γενιές των Lexus IS και GS.

Το τετράθυρο coupé θα χρησιμοποιεί τους νέους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες της Mazda με τεχνολογία Skyactiv-X, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου, η εξέλιξη των οποίων ανακοινώθηκε επίσημα πριν από μερικούς μήνες για τα μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας. Σύμφωνα με τις φήμες η απόδοση θα είναι κοντά στους 350 PS ενώ θα εξοπλίζεται και με τεχνολογία mild-hybrid την οποία η Mazda σκοπεύει να εισάγει μεταξύ 2020 και 2022.

Δε γνωρίζουμε αν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν όμως αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μέσα στο επόμενο διάστημα και καθώς πλησιάζει η Έκθεση του Τόκιο. Μια τέτοια κίνηση πάντως θα ήταν πολύ ταιριαστή με τον premium χαρακτήρα που έχει αποκτήσει η Mazda και θα ενίσχυε περαιτέρω την εικόνα της ως η νέα ναυαρχίδα της γκάμας.

Πηγή: Best Car μέσω Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube