Fiat και Guangzhou ετοιμάζουν τα «κινεζικά» Jeep

Fiat και Guangzhou ετοιμάζουν τα «κινεζικά» Jeep

H Fiat απ’ ό,τι δείχνουν όλα τα στοιχεία θα μεταφέρει την παραγωγή του νέου Jeep Cherokee 2014 στην Κίνα.

Η Fiat οριστικοποίησε τη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Guantzhou Automotive Group, για την οποία οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει από τον Ιανουάριο, προκειμένου να μεταφέρει τμήμα της παραγωγής των Jeep στην ασιατική χώρα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποια μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Κίνα, ωστόσο το ένα από αυτά θα είναι το Jeep Cherokee 2014. Επίσης άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η ακριβής τοποθεσία του νέου εργοστασίου.

Σύμφωνα με την Automotive News Europe, η Guangzhou αρχικά ήθελε η παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της, στην ομώνυμη πόλη. Η Fiat όμως έδωσε μάχη για να στείλει την παραγωγή σε μια συνεργατική εργοστασιακή μονάδα από κοινού με τη Guangzhou στην πόλη της Changsha. Η επιλογή αυτή τελικά επικράτησε και τώρα το εργοστάσιο που κατασκευάστηκε το 2010, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 140.000 αυτοκινήτων, θα αναλάβει να κατασκευάζει Jeep.

Μέχρι στιγμής, το εργοστάσιο GAC-Fiat κατασκευάζει Fiat Viaggio, ένα αυτοκίνητο που εξελίχτηκε σε στενή συνεργασία με τη Dodge, καθώς έχει στενή συγγένεια με το Dodge Dart. Και καθώς μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποιο μοντέλο Jeep θα ενταχθεί στην γραμμή παραγωγής δίπλα στο Viaggio, το σίγουρο είναι ότι θα πατά πάνω στην πλατφόρμα Compact της Fiat. Και το μόνο Jeep που προς το παρόν κάνει χρήση αυτής της πλατφόρμας είναι το νέο Cherokee. Έτσι δεν χρειάζεται και καμία βαθυστόχαστη ανάλυση για να καταλάβεις ότι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube