Ferrari, ταινία «ακατάλληλη δι’ ανηλίκους»

Ferrari, ταινία «ακατάλληλη δι’ ανηλίκους»

Η ταινία Ferrari, που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη στο τέλος του χρόνου, αναμένεται σκληρή, αιματοβαμμένη, περίπλοκη και σαφώς όχι ένας διθυραμβικός φόρος τιμής στην εγωιστική προσωπικότητα του Enzo Ferrari.

Ταινία Ferrari

Ύστερα σχεδόν από έναν χρόνο αναμονής, έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την κινηματογραφική βιογραφία του Enzo Ferrari, με την επερχόμενη ταινία να έχει τον λιτό τίτλο, «Ferrari».

Έχουμε ήδη κάποιες βασικές «backstage» πληροφορίες που αφορούν όλους τους χαρακτήρες και τα μέλη που θα παίζουν. Εκτός από αυτό, το στούντιο είπε ότι το πλοτ της ταινίας εξελίσσεται το 1957 που ήταν μια σκληρή χρονιά για τη Ferrari για πολλούς λόγους.

Η ταινία Ferrari δεν φαίνεται πως θα είναι ένας φόρος τιμής στον Γέρο, αλλά μια πολύ ακριβής περιγραφή ενός περίπλοκου ανθρώπου 

Enzo Ferrari

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety, ο σκηνοθέτης Michael Mann μοιράστηκε αρκετές πληροφορίες για να επιβεβαιώσει ότι οι φαν του αυτοκινήτου και του Cavallino Rampante θα κάνουν ουρά για να δουν την ταινία που θα κάνει πρεμιέρα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο Mann εξήγησε ότι διάλεξε το 1957 διότι ήταν η χειρότερη χρονιά για τη Ferrari. Ο πολυαγαπημένος γιος του Enzo Ferrari, ο Dino, πέθανε τον ακριβώς προηγούμενο χρόνο, ενώ η εταιρία βρισκόταν σε οικονομικά αδιέξοδα και οι οδηγοί της σκοτώνονταν στις πίστες.

σ.σ. H αλήθεια είναι ότι εκείνη τη χρονιά σκοτώθηκε μόνο ο Eugenio Castellotti σε δοκιμές της Ferrari 801 στην πίστα της Modena. Ακόμα χειρότερα ήταν το 1958, όταν η Scuderia έχασε μέσα σε δύο μήνες τον Luigi Musso και τον Peter Collins στο τιμόνι της Ferrari 246 στα Grand Prix της Reims-Gueux και του Nürburgring αντίστοιχα. Βέβαια το 1957 είχαμε τον θάνατο ενός ακόμη οδηγού της Ferrari. O Alfonso de Portago, ύστερα από κλατάρισμα του ελαστικού της Ferrari 335 S, βγήκε από τον δρόμο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, ο πλοηγός του Edmund Nelson και εννέα θεατές, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν παιδιά. Το 1957 ήταν και η τελευταία χρονιά που διοργανώθηκε το Mille Miglia.

Ο Enzo είχε επίσης ξεκινήσει μια εξωσυζυγική σχέση με την Lina Lardi  (που υποδύεται η Shailene Woodley) και έπρεπε να το κρατήσει μυστικό από τη γυναίκα του, την οποία υποδύεται η Penelope Cruz.

Enzo Ferrari

Έτσι θα δούμε τον Ferrari ως έναν μεμψίμοιρο άντρα, που εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στην πολυαγαπημένη του εταιρία, η οποία θα τα πάει πολύ καλά το 1957 στο Mille Miglia. Δεν θα σας πούμε τα αποτελέσματα καθώς είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί από εσάς θα θελήσετε να πάτε να δείτε την ταινία χωρίς να γνωρίζετε ολόκληρη όλη την ιστορία. Σας προτείνουμε όμως να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο «Enzo Ferrari - The Man and the Machine» του Brock Yates. Καθώς είναι αυτό πάνω στο οποίο βασίζεται το σενάριο και η πιο ακριβής βιογραφία.

O Mann αποκάλυψε επίσης ότι η ταινία θα είναι μια πρόκληση. Θα είναι μια ταινία κατάλληλη από 17 ετών και πάνω και όχι εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης του Ferrari, αλλά διότι οι αγώνες εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι. Η είδηση δεν ήταν το αν σκοτώθηκαν κάποιοι οδηγοί στις πίστες ή στο Mille Miglia, αλλά πόσοι.

Enzo Ferrari

Ο Mann αναπαρέστησε τουλάχιστον ένα τραγικό ατύχημα και για να βεβαιωθεί ότι ήταν όσο ακριβής γινόταν, μελέτησε το βίντεο του 1955 από την πίστα του Le Mans όπου μια Mercedes-Benz 300 SLR βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να υπάρχουν 82 νεκροί. Ο Mann επίσης μίλησε και σε αυτόπτες μάρτυρες για τα δυστυχήματα του Mille Miglia.

Αντί να εξομαλύνει λίγο την αύρα, ο Mann έδωσε όλες τις αιματοβαμμένες λεπτομέρειες. Ο Stephen Rodrick από το Variety πήρε μια γεύση από κάποιες σκηνές και έγραψε πως ελπίζει αυτή η ταινία να οδηγήσει σε έναν εκ νέου σεβασμό για κάθε άνθρωπο των μηχανοκίνητων αγώνων.

Ferrari

Ο Mann αποκάλυψε επίσης ότι αυτή η ταινία ήταν κολλημένη στο κεφάλι του επί τρεις δεκαετίες από όταν είδε τη Ferrari 275GTB, την προγιαγιά της τωρινής Ferrari Roma. Αυτή η 275 απλώς κόλλησε με τον Mann. Ακόμα και αφού ο Mann έγινε επιτυχημένος, η ταινία βρισκόταν σε μια αναπτυξιακή κόλαση καθώς ο Christian Bale ήταν εξ αρχής στους ηθοποιούς αλλά εφόσον δεν μπορούσε να κερδίσει βάρος ο ρόλος στη συνέχεια ανατέθηκε σε έναν άλλον αγαπημένο, τον Hugh Jackman.

Ήταν επίσης κι ένας οικονομικός γολγοθάς για να βρεθούν οι κατάλληλες χρηματοδοτήσεις, αλλά η μεγάλη δημοτικότητα της Formula 1 στις ΗΠΑ τελικά παρακίνησαν τις Forward Pass, Storyteller Productions και Moto Productions να κόψουν την απαιτούμενη επιταγή των 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Enzo Ferrari

Έχουμε μεγάλες προσδοκίες γι' αυτό το φιλμ, αλλά όχι μόνο επειδή ο Mann είναι ένας καταπληκτικός σκηνοθέτης. Η ταινία δεν φαίνεται πως θα είναι ένας φόρος τιμής στον Γέρο αλλά μια πολύ ακριβής περιγραφή ενός περίπλοκου ανθρώπου. Η δύναμη των ηθοποιών αναμένεται επίσης εντυπωσιακή.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube