Ferrari F40 τράκαρε κατά τη διάρκεια test drive

Ferrari F40 τράκαρε κατά τη διάρκεια test drive

Ο οδηγός της Ferrari F40 έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε πινακίδες.

Μια Ferrari F40 υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια test drive στην πολιτεία Queensland της Αυστραλίας όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και βγήκε από το δρόμο χτυπώντας σε αρκετές πινακίδες οδικής σήμανσης και καταλήγοντας σε ένα ύψωμα.

Το ατύχημα συνέβη πρωινές ώρες κοντά στην πόλη Nerang, και πιθανή αιτία είναι η υπερβολική ταχύτητα. Σύμφωνα με την αστυνομία στην F40 επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία δεν τραυματίστηκαν. Το γεγονός ότι το μοντέλο φαίνεται να φορά πινακίδες αντιπροσωπείας υποδεικνύει πως κάποιος ενδιαφερόμενος πελάτης ίσως έκανε test drive. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα All Street, η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως το όχημα θα επισκευαστεί.

Ενδεικτικό της αξίας του εμβληματικού μοντέλου από το Maranello είναι πως δύο παραδείγματα που βρίσκονται προς πώληση στην Αυστραλία αυτή την περίοδο έχουν τιμή $2,39 εκατ. (€1,46 εκατ.) και $2,7 εκατ. (€1,65 εκατ). Αυτή είναι η δεύτερη F40 που καταστρέφεται μέσα στο 2020, καθώς τον Φεβρουάριο μια άλλη F40 είχε πιάσει φωτιά στο Μονακό.

Συνολικά, μεταξύ 1987 και 1992, η Ferrari κατασκεύασε 1.311 μονάδες της F40 που ήταν η τότε ναυαρχίδα της με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Pininfarina και κεντρικά τοποθετημένο twin-turbo κινητήρα V8 2,9 λίτρων με 478 PS και 577 Nm.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube