Η συλλεκτική Ferrari F40 που πήρε φωτιά στο Μονακό θα ξαναγίνει καινούργια

Η συλλεκτική Ferrari F40 που πήρε φωτιά στο Μονακό θα ξαναγίνει καινούργια

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές που έχει υποστεί το «κόσμημα» της αυτοκίνησης. 

Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε μια μια (συλλεκτική πλέον) Ferrari F40 να φλέγεται σε κάποιον δρόμο του Μονακό.
Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο να έχει αρπάξει φωτιά στον χώρο του κινητήρα και αυτή να επεκτείνεται γρήγορα στο υπόλοιπο με κάποιον κάτοικο από την πολυκατοικία από πάνω, να προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες με ένα λάστιχο.

Η προσπάθεια αποβαίνει μάταιη με τη Ferrari να καταστρέφεται ολοσχερώς, ενώ δεν φαίνεται πουθενά η πυροσβεστική η οποία προφανώς έφτασε αφού το αυτοκίνητο πλέον είχε γίνει κάρβουνο.

φ40

Tώρα, κάποιους μήνες μετά, έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν την εκτεταμένη ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητο. 
Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από την είδηση, ότι η συλλεκτική F40 θα ανακατασκευαστεί πλήρως. 
Είναι άγνωστο πόσο θα κοστίσει η ανακατασκευή καθώς το αυτοκίνητο είναι πλέον συλλεκτικό και τα ανταλλακτικά πανάκριβα, αλλά φαίνεται πώς ο ιδιοκτήτης της δεν θέλει να την αποχωριστεί. 

φερ

Να θυμίσουμε πως η F40 έκανε το ντεμπούτο της με ένα προγραμματισμένο σύνολο παραγωγής 400 αυτοκινήτων και το εργοστάσιο πρότεινε λιανική τιμή περίπου $400.000 το 1987, παρόλο που ορισμένοι αγοραστές είχαν καταβάλει περίπου $1,6 εκατ. Συνολικά κατασκευάστηκαν 1.311 αυτοκίνητα από το μοντέλο που, όπως δήλωνε η Ferrari, ήταν το καλύτερο στον κόσμο. Κάτι που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ελάχιστοι κατασκευαστές έχουν τολμήσει να το δηλώσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube