FCA, επιχειρηματικό πλάνο 2018-2022: Σπορ Alfieri και νέo SUV για διπλασιασμό των πωλήσεων Maserati

FCA, επιχειρηματικό πλάνο 2018-2022: Σπορ Alfieri και νέo SUV για διπλασιασμό των πωλήσεων Maserati

Σπορ αυτοκίνητο, έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, μικρότερo SUV από τη Levante και δραστική επέκταση του δικτύου αντιπροσώπευσης τα σημεία-κλειδιά του νέου επιχειρηματικού πλάνου της Maserati.

Η Maserati θα προσθέσει ένα μεσαίο SUV και ένα Alfieri κουπέ/κάμπριο στην γκάμα των προϊόντων της, στο πλαίσιο του σχεδίου της για διπλασιασμό των πωλήσεων σε 100.000 μέχρι το 2022.

Ο πολυτελής βραχίονας της Fiat Chrysler Automobiles στοχεύει επίσης σε περιθώριο κέρδους 15% μέχρι την ημερομηνία αυτή, από 13,8% το 2017.

Η Maserati θα μειώσει επίσης τους τουρμποντίζελ και θα επικεντρωθεί στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα κίνησης, δήλωσε ο Tim Kuniskis, επικεφαλής της φίρμας, την Παρασκευή στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου της FCA, στο Balocco.

Η Maserati θα λανσάρει οκτώ επαναφορτιζόμενα υβριδικά και τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, στο πλαίσιο της ανανέωσης των προϊόντων της μέχρι το 2022. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι αντικαταστάτες για το SUV της, τη Levante, τη μεγάλη μπερλίνα της, την Quattroporte, καθώς και η ανανεωμένη μικρότερη μπερλίνα της, η Ghibli.

Η Alfieri θα είναι διαθέσιμη σε κουπέ και κάμπριο. Θα είναι δε το μοντέλο-βιτρίνα για τη φίρμα που θα ενσωματώνει χρόνια ιταλικής σχεδίασης, δήλωσε ο επικεφαλής της Maserati, Tim Kuniskis. «Ένα αυτοκίνητο όπως η Alfieri είναι ζωτικής σημασίας για μια φιλόδοξη φίρμα όπως η Maserati», είπε χαρακτηριστικά.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 2014, αλλά έκτοτε η μία αναβολή για την παραγωγή του διαδεχόταν την άλλη. Η Alfieri θα βασίζεται σε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο, για μειωμένο βάρος και ακρίβεια. Ενώ επίσης το ίδιο σασί θα είναι πλήρως σπονδυλωτό, έτοιμο να υποστηρίξει και άλλα μοντέλα. Θα διατίθεται δε με τρία συστήματα κίνησης: Θερμικό επαναφορτιζόμενο υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό. Η ταχύτερη έκδοση της Alfieri θα επιταχύνει από 0-100 km/h σε δύο δευτερόλεπτα και θα ξεπερνά τα 300 km/h σε τελική ταχύτητα, δήλωσε ο Kuniskis.

meserati five year

Η αμιγώς ηλεκτρική Alfieri θα είναι μια αμφισβητίας της Tesla. «Μπορεί να φανεί ότι στοχεύουμε την Tesla: Αυτό κάνουμε!», δήλωσε ο Kuniskis. «Θα το επιτύχουμε φέρνοντας στην αγορά κάτι που κανένας άλλος δεν μπορεί να φέρει».

Το νέο SUV μεσαίου μεγέθους θα πλασαριστεί στην γκάμα κάτω από τη Levante. Θα πατάει στην καλύτερη ελαφριά πλατφόρμα στην κατηγορία, θα έχει κατανομή βάρους 50/50, ανώτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και καλύτερη σχέση ισχύος/βάρους από τον ανταγωνισμό, δήλωσε ο Kuniskis. Αυτό το SUV θα δώσει στη Maserati παρουσία σε μια κατηγορία που αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην αγορά. 

Ο Kuniskis είπε ότι τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θα εξελιχτούν σε «κλειδί» για την premium αγορά. «Οι πελάτες θα απαιτήσουν από τη Maserati να είναι ηγέτης στην προηγμένης τεχνολογία συστημάτων κίνησης, κάτι που μας ωθεί μας ερευνούμε για εναλλακτικές τεχνολογίες», είπε.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Maserati θα έχουν τετρακίνηση μέσω τριών ηλεκτρομοτέρ, torque vectoring και 800βολτη τεχνολογία μπαταριών. Όλα δε τα μοντέλα της εταιρείας θα προσφέρουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Η Maserati, στην προσπάθεια να διπλασιάσει το μέγεθος των πωλήσεών της, θα επεκτείνει ανάλογα το παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπευσής της σε 600 εκθέσεις έως το 2022, από 450 που είναι σήμερα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube